Aquesta coca és recepta de la meva sogra i a la vegada recepta d'una amiga d'ella, la Paquita del Canonge. A casa nostra li tenim molt afecte a aquesta coca! Serà perquè a la meva sogra li venen molts bons records quan la prepara, serà perquè té aquell gust a tradició i a casa, serà per la senzillesa dels seus ingredients, serà perquè és fàcil i ràpida de fer i en un moment la tens enllestida.....no sé, potser per tot a la vegada.
L'he presentat al concurs de receptes de la revista CUINA. Enguany s'ha de cuinar amb cervesa! No crec que pugui fer gaire cosa però m'ha fet il·lusió participar. El nivell entre els bloguers i blogueres catalans és elevadíssim!
Vinga, anem a per ella! Us explico!
- 1 got d'oli d'OVE
- 1 got de cervesa (jo, Moritz, la meva preferida)
- 1/2 sobre de Royal
- Farina, la que admeti
- Maçanes/pomes
- Sucre per empolvorar
- Un raig molt generós d'anís
- Un raig d'oli d'OVE
PREPARACIÓ:
- En un bol barregem la cervesa, l'oli i el Royal. Anem incorporant la farina a poc a poc i anem amassant. Quan no s'enganxin els dits voldrà dir que ja tenim suficient farina.
- Escalfem el forn a 180º. Preparem una safata de forn i la cobrim amb paper vegetal.
- Escampem molt bé la massa.
- Pelem les maçanes i les tallem a trossets. Els repartim per la coca.
- Empolvorem generosament amb sucre. Hi aboquem un raig molt generós d'anís i un raig petit d'oli d'oliva.
- Enfornem la coca durant uns 45 minuts (aprox) o fins que veieu que està daurada.
La podeu repetir les vegades que vulgueu! Com tenim maçanes tot l'any no ens la podem deixar perdre!