Avui us porto una recepta de l'última revista THERMOMIX, la del mes d'octubre. Va ser una recepta proposada com a repte en el grup de Telegram de l'Andrea Thermomix (la nostra comercial i actual cap de vendes Thermomix de Tarragona i Lleida). L'Andrea va crear aquest gran grup amb la idea de compartir consells, receptes, dubtes....i la veritat és que ens ho passem molt bé amb ell. Som moltes i uns quants de la Ribera d'Ebre, Terra Alta, Priorat i d'algun lloc més del Baix Camp i Tarragonès que gaudim de la cuina i de la Thermomix.
Fa dos caps de setmana vaig proposar al grup fer aquest pastís de maçana i....va tenir molt èxit! És un pastís fàcil de fer, deliciós i amb una bonica presència.
Vinga, us explico!
INGREDIENTS:
- 4-5 maçanes golden (o la varietat que més us agradi) pelades i sense cor
- 8 tires de pell de llimona sense part blanca
- 150g de sucre
- 4 ous L
- 150g llet (la que tingueu, jo vaig utilizar la desnatada)
- 150g d'oli de gira-sol
- 150g de farina de rebosteria
- 1 sobre de Royal
- GLACEJAT MELMELADA: 150g de melmelada de préssec, 20g de suc de llimona, 2 cullerades de sucre
PREPARACIÓ:
- Esclafem el forn a 180º. Folrem un motlle rectangular de 40x30x6 aprox. amb paper vegetal.
- Tallem dues maçanes en làmines. La resta les tallem a quarts. Reservem.
- Posem dins el got els quarts de maçana i trossegem 3seg/Vel.4. Les aboquem a un bol i reservem.
- Posem dins el got la pell de la llimona, el sucre i els ous. Triturem 12 segons/Vel.10.
- Incorporem la llet i l'oli. Barregem 4segons/Vel.4.
- Afegim la farina i el llevat i barregem 10segons/Vel.3
- Incorporem la maçana trossejada i barregem amb una espàtula. Aboquem la barreja al motlle que hem preparat.
- Repartim les làmines de maçana per tota la superfície. Vigilem que quedin rectes, ben col·locades....
- Fornegem durant 40 minuts.
- Rentem el got.
- Uns 5 minuts abans de finalitzar la cocció preparem el glacejat: dins el got posem la melmelada, el suc de llimona i el sucre. Programem 3 min/100º/Vel4.
- Quan hem tret el pastís del forn el cobrim amb el glacejat. El deixem refredar.
Mmmmmm.....no direu que no és bo! La combinación de llimona i maçana és impressionant!
Qui s'anima a preparar-lo?
Mmmm!... sense comentaris!:=)MªAssumpció
ResponEliminaBoníssim, Assumpció, boníssim!
EliminaPetonets,
Olga
Quin pastís més bo per encarar el dijous!!!!
ResponEliminaUna coseta...per afegir-me a aquest grup , diga-li a l'Amdrea pliiiis!!!!
Ptnts
Glòria
Sí, Glòria! És molt bo! L'altre tema......arreglat!
EliminaPetonets,
Olga
Me llevo un trocito querida Olga, se me está llenando la boca de agua. Qué rico!!!
ResponEliminaBesicos guapa.
Pilar....¡qué a gusto me tomaría un café contingo y un trocito de esta tarta!
EliminaUn beso,
Olga
M'agrada Aquest grup!!!!! I Aquest pastís de poma més!!!! Genial Olga ptnts
ResponEliminaMarta.....sí que és molt bo!I al grup...quan vulguis!
EliminaPetonets,
Olga
Un pastel de pura manzana así, siempre es muy apetecible. Buenisimo!
ResponEliminaBon cap de setmana
Ens ha quedat molt bon gust així que....el tornarem a repetir!
EliminaPetonets, Miquel!
Olga
Totalment de temporada!!! I la combinació de poma-llimona la trobo molt interessant! Mira que us ho passeu bé punyeteres!! :)
ResponEliminaPetonets
P.S - Realment té molt bona presència!
És una de les coses que més em va agradar, el toc de la llimona!
EliminaSort d'aquests ratets gaudint de la cuina.....
Petonets,
Olga
El miraré de fer de la manera tradicional, que m'agraden molt els pastissos de poma, i aquest en pórta molta! Ha de ser ben deliciós! Un petonet!
ResponEliminaEts la reina dels pastissos de poma, i són uns dels meus preferits!! Aquest fa una pinta que diu "menja'm"!!! un petó!
ResponElimina