Top blocs de receptes

dimarts, 8 de novembre de 2016

CREMA DE MONIATO AMB UN TOC D'OLI DE RAIG


Fins ara el moniato ha estat una mica "desconegut" a casa nostra. Només l'havíem menjat cuit al forn i fregit amb sucre. 
Aquest cap de setmana m'he decidit I m'he animat a fer una crema i, la veritat, ha tingut molt èxit. Em penso que a partir d'ara hi serà més present a la cuina dels Ventura Casanova! 
La crema que us presento és molt senzilla de fer. Queda molt suau! L'he acompanyat d'unes pipes i d'un rajolí d'oli de raig....un petit gran plaer per nosaltres. 
Us l'explico en mode tradicional i per Thermomix. 

INGREDIENTS: 
  • 1 porro
  • 1/2 ceba gran
  • 600g de moniato
  • 40g d'oli OVE
  • 600g de brou vegetal (o aigua+pastilla brou)
  • 100ml de nata per cuinar
  • 1 polsim de cúrcuma
  • 1 polsim de pebre mòlt
  • pipes pelades salades per decorar
  • Oli de raig per decorar

PREPARACIÓ: 
  1. Tallem el porro a rodanxes i la ceba a talls verticals // Aboquem l'oli al got i triturem el porro i la ceba (els haurem tallat a trossos) 7segons/Vel.5.
  2. En una cassola posem l'oli a escalfar i sofregim  el porro i la ceba durant uns 5-6 minuts // 6min/Varoma/Vel.2
  3. Tallem el moniato a trossos i l'incorporem a la cassola. Continuem sofregint uns minuts més. // Incorporem el moniato al got i triturem 5segons/Vel.7. A continuació sofregim 2min./110º/Vel.2
  4. Incorporem el brou a la cassola. Empolvorem amb la cúrcuma. Ho fem coure uns 30 minuts. Salem. // Incorporem la sal, el brou i la cúrcuma. Ho fem coure 30min./100º/Vel.1
  5. Quan acabi de coure's afegim la nata. Ho deixem reposar uns 5 minuts.
  6. Triturem amb la batedora. Rectifiquem de sal si cal. // Triturem 1 min/Velocitat progressiva 5-10. 
  7. Quan ho emplatem ho empolvorem amb pebre mòlt, pipes salades i aboquem un rajolinet d'oli de raig. 
Una crema molt suau i.....deliciosa. Ideal per la temporada de fred que aquests dies ha començat. Temps de sopes i cremes inagurat oficialment! 


16 comentaris:

  1. Aquest capde7mana totes hem fet proves amb els moniatos.
    Ben bona aquesta cremeta Olga!
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
    Respostes
    1. Els caps de setmana donen per molt, oi?
      Petonets, Glòria!
      Olga

      Elimina
    2. Un plat de TARDOR!!!=)MªAssumpció

      Elimina
  2. No soy muy de boniatos, pero las cremas de "todo", me encantan!. El toque de las pipas no falta en mi casa, igual de girasol que se calabaza.
    Un besazo guapa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pilar....segurísimo que esta crema te encantaría. Tiene un sabor muy parecido a la calabaza. Las pipas me encantan en las cremas, ensaladas....
      Besos,
      Olga

      Elimina
  3. Què bé queden les cremes amb la TMX oi? abans no m'agradava el moniato i ara m'encanta! provaré amb crema! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Queden....perfectes! He fet un gran descobriment amb el moniato!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  4. Mira que bé!! Precisament d'això va el tema de la meva publicació avui també!! El moniato!! Mira que el tenim poc en consideració pobret! :) Boníssim!!!
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ara vaig a veure la teva publicació, Dolors! He fet un gran descobriment!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  5. A veure si en crema m'agrada el moniato, ho intentaré!! Ptnts

    ResponElimina
    Respostes
    1. Prova-ho, Marta! Estic convençuda que t'agradarà!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  6. No he fet mai crema de moniato!!!!!!!
    La tinc que provar.
    Petons
    Isabel

    ResponElimina
    Respostes
    1. Isabel, estic convençudíssima de que t'agradarà molt!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  7. Hola!! a mi m'encanta el moniato de totes maneres i esta crema caurà segur. Preciós el bloc així eh felicitats

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Glòria! Ja veuràs com t'agrada molt la crema!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  8. Una crema molt bona i sana
    Bon cap de setmana

    ResponElimina

Digue'm què opines!!!