Top blocs de receptes

dimarts, 15 de novembre de 2016

MELMELADA DE MANDARINA SATSUMA

La recepta que us porto avui pensareu que no és cap cosa especial però per mi té un sentit especial. És la meva primera melmelada de mandarina! La meva germana i la meva sogra són molt amants de fer melmelades de mandarina i de taronja, però jo fins ara no m'he decidit. 
Aquesta melmelada però....és una mica especial: està feta amb mandarines satsumes de l'hort del meu sogre, l'hort de Fons. El fet d'anar a collir les mandarines, olorar-les, pelar-les, menjar-les....m'ha fet recordar-lo amb enyorança. Les satsumes li agradaven moltíssim! I també estava molt orgullós del seus mandariners satsums, dels més productius que tenia i dels que ara ja queden ben pocs a tot arreu. Les satsumes tenen una olor i textura diferent  a les clementines, es pelen més fàcilment i tenen molt més suc. Ideals per fer melmelada! 
Li he afegit pastanaga i pell de mandarina.....ha quedat molt bona i amb un color i textura molt bonics. Així ho he vist a moltes receptes que he consultat; tenia els meus dubtes sobre si posar o no pastanaga però una vegada vist el resultat m'hauria equivocat si l'hagués eliminat de la llista d'ingredients. Del que sí que he reduït és la quantitat de sucre!

INGREDIENTS: 
  • 500g de mandarines satsumes
  • 1 pastanaga grossa
  • 300g de sucre
  • La pell d'una mandarina (sense part blanca)
  • 1 cullerada de suc de llimona
PREPARACIÓ:

  1. Pelem les mandarines. Reservem la pell d'una d'elles. 
  2. Posem tots els ingredients dins el got i els triturem 30 segons/Velocitat progressiva 5-10. 
  3. Ho fem coure 30 minuts/Varoma/Velocitat 1. No posem el cubilet, posem el cistell. Hem de vigilar que no sobreeixi! 
  4. Una vegada finalitzat el temps de cocció aboquem la melmelada als pots immediatament. Els tapem i els deixem de cara avall durant 24h (si ho preferiu, al bany maria). 
Esteu preparats per gaudir d'una bona melmelada casolana? Quin bon esmorzar!

8 comentaris:

  1. M'agrada moltíiiiisssim. Jo compro les mandarines i taronges per poder fer-la. Segur que no és tan bona:=)MªAssumpció

    ResponElimina
    Respostes
    1. Podem intercanviar algun potet!
      Petonets, Assumpció!
      Olga

      Elimina
  2. Benvolguda Olga, si el dic que porte els últims dies fent pots i pots de melmelada de satsuma, el riuràs. Tinc un amic que és metge, li regalen i me les regala i a la vegada, jo regale pots amb sucre perquè els que faig sense sucre, són tots per a mi.
    Un bon record del teu sogre. Quan publique la meua, ja veuràs una altra un poc diferent a la teua, que té un color preciós
    Besets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Em quedo esperant la teva recepta! De ben segur que serà fantàstica!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  3. Bona recepta i preciós record del teu sogre! A mi pregunta'm per tipus d'avellanes i et diré. De mandarines avui he descobert aquestes!
    Ptnts

    ResponElimina
    Respostes
    1. Cadascú la seva especialitat! A mi em preguntes d'avellanes i....res de res!
      Petonets, Marta!
      Olga

      Elimina
  4. A mi les satsumes em porten molts anys enrere!
    Quin goig poder-les collir directament i quins moments d'enyorança més tendres.
    Bona melmelada Olga
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja veurem que podem fer per que puguis tornar a reviure records bonics amb les satsumes!
      Petonets,
      Olga

      Elimina

Digue'm què opines!!!