La recepta que us porto avui pensareu que no és cap cosa especial però per mi té un sentit especial. És la meva primera melmelada de mandarina! La meva germana i la meva sogra són molt amants de fer melmelades de mandarina i de taronja, però jo fins ara no m'he decidit.
Aquesta melmelada però....és una mica especial: està feta amb mandarines satsumes de l'hort del meu sogre, l'hort de Fons. El fet d'anar a collir les mandarines, olorar-les, pelar-les, menjar-les....m'ha fet recordar-lo amb enyorança. Les satsumes li agradaven moltíssim! I també estava molt orgullós del seus mandariners satsums, dels més productius que tenia i dels que ara ja queden ben pocs a tot arreu. Les satsumes tenen una olor i textura diferent a les clementines, es pelen més fàcilment i tenen molt més suc. Ideals per fer melmelada!
Li he afegit pastanaga i pell de mandarina.....ha quedat molt bona i amb un color i textura molt bonics. Així ho he vist a moltes receptes que he consultat; tenia els meus dubtes sobre si posar o no pastanaga però una vegada vist el resultat m'hauria equivocat si l'hagués eliminat de la llista d'ingredients. Del que sí que he reduït és la quantitat de sucre!
INGREDIENTS:
- 500g de mandarines satsumes
- 1 pastanaga grossa
- 300g de sucre
- La pell d'una mandarina (sense part blanca)
- 1 cullerada de suc de llimona
- Pelem les mandarines. Reservem la pell d'una d'elles.
- Posem tots els ingredients dins el got i els triturem 30 segons/Velocitat progressiva 5-10.
- Ho fem coure 30 minuts/Varoma/Velocitat 1. No posem el cubilet, posem el cistell. Hem de vigilar que no sobreeixi!
- Una vegada finalitzat el temps de cocció aboquem la melmelada als pots immediatament. Els tapem i els deixem de cara avall durant 24h (si ho preferiu, al bany maria).
Esteu preparats per gaudir d'una bona melmelada casolana? Quin bon esmorzar!
M'agrada moltíiiiisssim. Jo compro les mandarines i taronges per poder fer-la. Segur que no és tan bona:=)MªAssumpció
ResponEliminaPodem intercanviar algun potet!
EliminaPetonets, Assumpció!
Olga
Benvolguda Olga, si el dic que porte els últims dies fent pots i pots de melmelada de satsuma, el riuràs. Tinc un amic que és metge, li regalen i me les regala i a la vegada, jo regale pots amb sucre perquè els que faig sense sucre, són tots per a mi.
ResponEliminaUn bon record del teu sogre. Quan publique la meua, ja veuràs una altra un poc diferent a la teua, que té un color preciós
Besets
Em quedo esperant la teva recepta! De ben segur que serà fantàstica!
EliminaPetonets,
Olga
Bona recepta i preciós record del teu sogre! A mi pregunta'm per tipus d'avellanes i et diré. De mandarines avui he descobert aquestes!
ResponEliminaPtnts
Cadascú la seva especialitat! A mi em preguntes d'avellanes i....res de res!
EliminaPetonets, Marta!
Olga
A mi les satsumes em porten molts anys enrere!
ResponEliminaQuin goig poder-les collir directament i quins moments d'enyorança més tendres.
Bona melmelada Olga
Ptnts
Glòria
Ja veurem que podem fer per que puguis tornar a reviure records bonics amb les satsumes!
EliminaPetonets,
Olga