Comencem la setmana amb una recepta dolceta! Estic molt contenta i satisfeta del resultat....de veritat. Feia temps que volia aconseguir uns pastissets com els de la meva sogra i crec que avui quasi ho he aconseguit. Dic quasi perquè fins que ella no els tasti i doni el vist-i-plau no us podré dir amb total seguretat.
El farcit del pastisset no és el clàssic de confitura de cabell d'àngel, els he farcit de confitura de codony i maçana. Avui us explico dues receptes al mateix post!
- 350g de codony
- 150g maçana
- 300g de sucre
- El suc d'una llimona
- 1 polsim de canyella
INGREDIENTS MASSA PASTISSETS:
- 5 mesures d'oli d'oliva (he utilitzat una tassa de cafè petita)
- 1 mesura d'infusió de matafaluga i celiandre
- 1 mesura de mistel·la
- Farina (la que hi entri; fent la mesura de la tassa petita de cafè he utilitzat uns 600g de farina)
- Sucre per arrebossar els pastissets
PREPARACIÓ DE LA CONFITURA (Thermomix):
- Netegem molt bé el codonys. Els trossegem i els introduïm al got de la Thermomix.
- Pelem les maçanes, les trossegem i les introduïm al got. Afegim el sucre,el suc de llimona i el polsim de canyella. Triturem 15 segons/Vel.5-10
- Ho fem coure 30minuts/Varoma/Vel.1. Heu de treure el cubilet i posar el cistell.
- Deixar refredar la confitura. Si voleu, la podeu conservar en pots (bany maria).
PREPARACIÓ DELS PASTISSETS:
- Escalfem el forn a 220º.
- En un bol aboquem tots els líquids.
- Anem afegint farina i ho amassem amb les mans. No és una massa d'amassar com la de la pizza o el pa! És molt més fàcil!
- Afegim farina fins que veiem que ens queda una massa que es pot treballar sense que es trenqui.
- Fem una bola de massa, l'aplanem damunt del pedrís de la cuina, col·loquem una culleradeta de confitura, tanquem i fem el cordó del pastisset. El pas del cordó...encara l'he de millorar! Els anem dipositant a la safata del forn, damunt d'una làmina de paper vegetal.
- Enfornem els pastissets a 180º durant uns 25-30 minuts o fins que veiem que estan daurats.
- Quan els traiem del forn els ensucrem. Bé, haurem d'esperar a que els poguem agafar!
- Els deixem refredar damunt una reixeta.
- Fem un gran esforç per resistir la temptació de tastar-los una vegada s'han refredat.
Uauuuu, ara ja tinc una recepta de pastissets de Tortosa i els teus...que macos t'han quedat Olga!!!!
ResponEliminaPtnts
Glòria
Gràcies, Glòria! A tu de ben segur que et queden perfectes!
EliminaPetonets,
Olga
MMMmmmm jo m'apunto a fer el TAST!!=)MªAssumpció
ResponEliminaEl faràs....el faràs!
EliminaPetonets, Assumpció!
Olga
¡Qué bons Olga! T'han quedat molt molt bé, a la teva sogra segur que li encanten, ja veuràs :P
ResponEliminaLa meva mare també fa uns pastissets boníssims, però de cabell d'àngel, que són més típics del sud d'Espanya.
Petons, i bona setmana!
Estic convençuda de que sí que li agradaran! Ella tot m'ho troba bé! Nosaltres sempre fem els pastissets farcits de cabell d'àngel, és el tradicional; però avui...tenia ganes de fer-los diferents!
EliminaPetonets, Debora!
Olga
Olga, q tremolin a Benifallet, q els hi ha sortit competència!! Q els tastarem?? Prnts
ResponEliminaSi tanco la llauna on els tinc guardats....potser sí que els podreu tastar!
EliminaPetonets, Marta!
Olga
Olga, una manera molt bona i dolça de començar la setmana.
ResponEliminaAixí la setmana es fa més curta!
EliminaPetonets,
Olga
Genials Olga!! I quin ritme noia! Una recepta estrella darrera una altra! :D
ResponEliminaBona setmana
Moltes gràcies per les teves paraules, Dolors!
EliminaPetonets,
Olga
Olga, no sé si la teua sogra els farà millor, però jo em quede en la recepta, perquè és de les que m'encanten. La massa dels pastissets és semblant a una que faig i la confitura de codony i poma, l'he feta però mai per a omplir un dolç.
ResponEliminaFelicitats i espere que la teua sogra haja gaudit i t'haja felicitat. Besets
Marisa....a la meva sogra li queden boníssims! Espero que algun dia em quedin com a ella! Encara no els ha tastat....esperaré el seu veredicte!
EliminaPetonets,
Olga
T'agafo la recepta, bé les receptes! la confitura de codony i poma ha de se molt bona, i els pastissets em pirren!!! petons
ResponEliminaUn plaer que agafis la recepta! És tota teva! Desitjo que la gaudeixis moltíssim!
EliminaPetonets,
Olga
Genial el farcit de codony i poma.
ResponEliminaBona composició perquè tingui consistència.
Amb una textura ideal pel farcit dels pastissets!Moltes gràcies!
EliminaPetonets,
Olga
Quina pinta Olga!! què diu la teva sogra?? jo crec que segur que t'ha donat matrícula d'honor ;). La massa sembla perfecta, d'aquesta que es descrosta una mica, i el farcit fa venir salivera!! un petó!
ResponEliminaHas fet una bona descripció, Eva! La meva sogra encara no els ha provat.....ja t'explicaré!
EliminaPetonets,
Olga
Tremendos Olga tus pastissets,que buenos que son,me encantan!
ResponEliminapetons
Gràcies, Miquel! Si fóssim més a prop els tastaries!
EliminaPetonets,
Olga