Top blocs de receptes

diumenge, 20 de novembre de 2016

PASTISSETS DE CONFITURA DE CODONY I MAÇANA

Comencem la setmana amb una recepta dolceta! Estic molt contenta i satisfeta del resultat....de veritat. Feia temps que volia aconseguir uns pastissets com els de la meva sogra i crec que avui quasi ho he aconseguit. Dic quasi perquè fins que ella no els tasti i doni el vist-i-plau no us podré dir amb total seguretat. 
El farcit del pastisset no és el clàssic de confitura de cabell d'àngel, els he farcit de confitura de codony i maçana. Avui us explico dues receptes al mateix post!

INGREDIENTS CONFITURA:
  • 350g de codony
  • 150g maçana
  • 300g de sucre
  • El suc d'una llimona 
  • 1 polsim de canyella
INGREDIENTS MASSA PASTISSETS:
  • 5 mesures d'oli d'oliva (he utilitzat una tassa de cafè petita)
  • 1 mesura d'infusió de matafaluga i celiandre 
  • 1 mesura de mistel·la
  • Farina (la que hi entri; fent la mesura de la tassa petita de cafè he utilitzat uns 600g de farina)
  • Sucre per arrebossar els pastissets
PREPARACIÓ DE LA CONFITURA (Thermomix): 
  1. Netegem molt bé el codonys. Els trossegem i els introduïm al got de la Thermomix. 
  2. Pelem les maçanes, les trossegem i les introduïm al got. Afegim el sucre,el suc de llimona i el polsim de canyella. Triturem 15 segons/Vel.5-10  
  3. Ho fem coure 30minuts/Varoma/Vel.1. Heu de treure el cubilet i posar el cistell. 
  4. Deixar refredar la confitura. Si voleu, la podeu conservar en pots (bany maria).    
PREPARACIÓ DELS PASTISSETS: 
  1. Escalfem el forn a 220º.
  2. En un bol aboquem tots els líquids. 
  3. Anem afegint farina i ho amassem amb les mans. No és una massa d'amassar com la de la pizza o el pa! És molt més fàcil!
  4. Afegim farina fins que veiem que ens queda una massa que es pot treballar sense que es trenqui. 
  5. Fem una bola de massa, l'aplanem damunt del pedrís de la cuina, col·loquem una culleradeta de confitura, tanquem i fem el cordó del pastisset. El pas del cordó...encara l'he de millorar! Els anem dipositant a la safata del forn, damunt d'una làmina de paper vegetal.                                               
  6. Enfornem els pastissets a 180º durant uns 25-30 minuts o fins que veiem que estan daurats.  
  7. Quan els traiem del forn els ensucrem. Bé, haurem d'esperar a que els poguem agafar! 
  8. Els deixem refredar damunt una reixeta. 
  9. Fem un gran esforç per resistir la temptació de tastar-los una vegada s'han refredat.


22 comentaris:

  1. Uauuuu, ara ja tinc una recepta de pastissets de Tortosa i els teus...que macos t'han quedat Olga!!!!
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Glòria! A tu de ben segur que et queden perfectes!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  2. MMMmmmm jo m'apunto a fer el TAST!!=)MªAssumpció

    ResponElimina
  3. ¡Qué bons Olga! T'han quedat molt molt bé, a la teva sogra segur que li encanten, ja veuràs :P
    La meva mare també fa uns pastissets boníssims, però de cabell d'àngel, que són més típics del sud d'Espanya.
    Petons, i bona setmana!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estic convençuda de que sí que li agradaran! Ella tot m'ho troba bé! Nosaltres sempre fem els pastissets farcits de cabell d'àngel, és el tradicional; però avui...tenia ganes de fer-los diferents!
      Petonets, Debora!
      Olga

      Elimina
  4. Olga, q tremolin a Benifallet, q els hi ha sortit competència!! Q els tastarem?? Prnts

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si tanco la llauna on els tinc guardats....potser sí que els podreu tastar!
      Petonets, Marta!
      Olga

      Elimina
  5. Olga, una manera molt bona i dolça de començar la setmana.

    ResponElimina
  6. Genials Olga!! I quin ritme noia! Una recepta estrella darrera una altra! :D
    Bona setmana

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies per les teves paraules, Dolors!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  7. Olga, no sé si la teua sogra els farà millor, però jo em quede en la recepta, perquè és de les que m'encanten. La massa dels pastissets és semblant a una que faig i la confitura de codony i poma, l'he feta però mai per a omplir un dolç.
    Felicitats i espere que la teua sogra haja gaudit i t'haja felicitat. Besets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Marisa....a la meva sogra li queden boníssims! Espero que algun dia em quedin com a ella! Encara no els ha tastat....esperaré el seu veredicte!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  8. T'agafo la recepta, bé les receptes! la confitura de codony i poma ha de se molt bona, i els pastissets em pirren!!! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Un plaer que agafis la recepta! És tota teva! Desitjo que la gaudeixis moltíssim!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  9. Genial el farcit de codony i poma.

    Bona composició perquè tingui consistència.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Amb una textura ideal pel farcit dels pastissets!Moltes gràcies!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  10. Quina pinta Olga!! què diu la teva sogra?? jo crec que segur que t'ha donat matrícula d'honor ;). La massa sembla perfecta, d'aquesta que es descrosta una mica, i el farcit fa venir salivera!! un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Has fet una bona descripció, Eva! La meva sogra encara no els ha provat.....ja t'explicaré!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  11. Tremendos Olga tus pastissets,que buenos que son,me encantan!
    petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Miquel! Si fóssim més a prop els tastaries!
      Petonets,
      Olga

      Elimina

Digue'm què opines!!!