Feia temps que em rondava pel cap cuinar amb fonoll, però no acabava de decidir-me.
No tinc molt bon record de l'olor del fonoll silvestre.....sempre m'ha provocat malestar; suposo que és degut a això que m'he resistit a provar-lo.
He optat per fer una crema. Res, una recepta senzilla per poder fer un primer tastet suau.
Altres vegades he utilitzat pera a l'hora de fer una crema però com ara no en tinc a la fruitera, he optat per la maçana.
Vinga, us explico!
INGREDIENTS (4p):
- 1 porro (només part blanca)
- 1 ceba mitjana
- 1 bulb de fonoll
- 2 pomes
- 2 patates mitjanes
- Aigua o brou vegetal
- 100 ml de nata de cuinar
- Oli d'oliva VE
- Daus petits de pernil salat
- Pa ratllat
- Oli de raig (per l'últim toc)
PREPARACIÓ:
- Trossegem el fonoll, la ceba, el porro, la patata (esqueixada) i la maçana.
- En una cassola posem un bon raig d'oli d'oliva a escalfar. Sogregim el fonoll, la ceba i el porro. Al cap d'uns minuts incorporem la patata i la maçana. Sofregim una mica més.
- Cobrim les verdures d'aigua o de brou vegetal. No poseu aigua en excés perquè sinó
- Ho fem coure durant uns 30 minuts (fins que veiem que tot és ben cuit).
- Retirem del foc i incorporem la nata. Deixem reposar uns 5 minuts i ho triturem ben triturat.
- En una paella petita posem una mica d'oli d'oliva i daurem uns daus de pernil salat petits. Quan ja estan al seu punt empolvorem amb pa ratllat (unes dues cullerades). Ho remenem sense parar fins que veiem que el pa es queda daurat.
- Servim la crema als plats o als bols que hem triat.
- Repartim els daus de pernil salat. A cada plat o bol hi aboquem un raijolí d'oli de raig.
Què us ha semblat? Us ha agradat? A nosaltres, sí! El fonoll ja forma part de la nostra vida!
Doncs mira, a mi em passa el mateix que tu amb el fonoll silvestre, però li donaria una oportunitat amb aquesta crema.
ResponEliminaProva-ho amb poqueta quantitat i veuràs....segur que t'agrada!
EliminaPetonets, Cristina!
Olga
De ben segur que aquesta crema esta bonissima.
ResponEliminaSí, Lolines ens va agradar molt a tots!
EliminaPetonets,
Olga
Jo amb poma faig la de xirivia. Amb el fonoll no m'atreveixo, si com a complement però mai com a producte principal!!
ResponEliminaPtnts
Marta, en aquesta no és ben bé el producte principal.....crec que t'agradaria.
EliminaPetonets i bona setmana!
Olga
Mai l'he fet seevir el fonoll, em passa com a tu, em fa por el seu gust ja que en tinc record de que és molt dominant i no m'atreveixo.
ResponEliminaEl bulb en crema, quin tipus de gust té? Lleugerament anisat?
Ptnts
Glòria
Sí, Glòria...un lleuger gustet anisat! La veritat és que em va sorprendre molt!
EliminaPetonets i bona setmana!
Olga
ResponEliminaOlga; A la meva senyora, l'hi encanta el fonoll, el bulb per fer les amanides, és d'un gust molt tentador, aixó sí, amb poca quantitat en tè prou.
Salutacions Olga¡¡ :O)
Josep...és la primera vegada que el tasto i m'ha sorprès gratament!
EliminaPetonets,
Olga
el fonoll és super bo amb cremes!! jo l'he fet saltejat, amb batuts, amb amanides, i sempre queda bé, tot i que si em passo el gust és massa anisat!! bona cremeta! petons
ResponEliminaL'acabo de descobrir i m'ha agradat,Roser! Però com tu dius....en poca quantitat.
EliminaPetonets,
Olga
Saps que no he provat mai el fonoll?? però a mi aquella olor anisada si que m'agrada, així que m'hauré d'animar a fer aquesta cremeta, pinta boníssima! un petó.
ResponEliminaComença amb poca quantitat, Eva. Penso que t'agradarà!
EliminaPetonets,
Olga
Últimamente estoy viendo algún bulbo de hinojo en la verdulería. La verdad es que antes era imposible conseguirlos. Lo he utilizado solamente una vez para acompañar unas carrilleras y me gustó mucho el sabor y la textura. En crema tiene que estar perfecto.
ResponEliminaCuando lo vuelva a ver, me lo llevo!
Un besito
Pilar, seguro que te gusta. Eso sí...con poca cantidad.
EliminaBesos y gracias por la visita,
Olga
Quina bona pinta fa aquesta crema i sembla molt lleugera :) M'agrada, molt bona idea i combinació :)
ResponEliminaSí, Lídia! És força lleugera! Ha estat un gran descobriment!
EliminaPetonets,
Olga