GALETES DE MANDARINA A L'AROMA DE VAINILLA

Aquestes galetes les vaig fer el cap de setmana passat, a Benifallet. Vam anar a l'hort a collir mandarines  i a l'arribar a casa vaig pensar..."què puc fer amb mandarines? Galetes!" I on vaig fer cap? Al bloc de la meva amiga bloguera Mònica Tarradellas, a l' ENSUCRAT. Allí vaig trobar aquestes galetes de mandarina! Les originals porten gingebre; jo el vaig substituir per aroma de vainilla. 
Si les feu utilitzant talladors nadalencs us queden unes galetes molt adients per aquests dies de festes. Vinga, us explico!

INGREDIENTS: 
  • 150g d'oli d'oliva verge extra
  • 150g de sucre glass per les galetes i més sucre glass per decorar-les
  • 150g de suc de mandarina
  • 2 pells de mandarina ratllades
  • 500g de farina
  • 1cdta de Royal
  • Unes gotes d'aroma de vainilla 
  • 1 rovell d'ou
PREPARACIÓ:
  1. En un bol aboqueu l'oli d'oliva, el suc de mandarina, les gotes d'aroma de vainilla, la pell de mandarina i el rovell d'ou. Barregeu-ho tot molt bé. 
  2. A continuació, incorporeu el sucre glass i barregeu molt bé. 
  3. Tot seguit, afegiu la farina barrejada amb el Royal. Feu-ho a poc a poc. Veureu que us queda una massa enganxosa. 
  4. Dividiu la massa en dos parts i formeu com una barra de pa amb cada part. Emboliqueu-les amb film transparent i reserveu-les unes dues hores a la nevera (o una hora a la nevera i 20 minuts al congelador). 
  5. Escalfeu el forn a 180º.
  6. Escampeu la massa de les galetes, estireu-la. 
  7. Amb els talladors de galetes doneu la forma que vulgueu. Aneu dipositant les galetes sobre la safata de forn coberta amb paper vegetal d'enfornar. 
  8. Enforneu les galetes uns 15 minuts (o fins que estan daurades per la vora). Deixeu-les refredar sobre una reixeta.                                              
  9. Empolvoreu-les amb sucre glass abundant. 
El seu gustet intens a mandarina és impressionant, de veritat! Si les poseu en unes bossetes ben boniques....teniu un regal que de ben segur que agradarà moltíssim!