Aquestes galetes les vaig fer el cap de setmana passat, a Benifallet. Vam anar a l'hort a collir mandarines i a l'arribar a casa vaig pensar..."què puc fer amb mandarines? Galetes!" I on vaig fer cap? Al bloc de la meva amiga bloguera Mònica Tarradellas, a l' ENSUCRAT. Allí vaig trobar aquestes galetes de mandarina! Les originals porten gingebre; jo el vaig substituir per aroma de vainilla.
Si les feu utilitzant talladors nadalencs us queden unes galetes molt adients per aquests dies de festes. Vinga, us explico!
- 150g d'oli d'oliva verge extra
- 150g de sucre glass per les galetes i més sucre glass per decorar-les
- 150g de suc de mandarina
- 2 pells de mandarina ratllades
- 500g de farina
- 1cdta de Royal
- Unes gotes d'aroma de vainilla
- 1 rovell d'ou
PREPARACIÓ:
- En un bol aboqueu l'oli d'oliva, el suc de mandarina, les gotes d'aroma de vainilla, la pell de mandarina i el rovell d'ou. Barregeu-ho tot molt bé.
- A continuació, incorporeu el sucre glass i barregeu molt bé.
- Tot seguit, afegiu la farina barrejada amb el Royal. Feu-ho a poc a poc. Veureu que us queda una massa enganxosa.
- Dividiu la massa en dos parts i formeu com una barra de pa amb cada part. Emboliqueu-les amb film transparent i reserveu-les unes dues hores a la nevera (o una hora a la nevera i 20 minuts al congelador).
- Escalfeu el forn a 180º.
- Escampeu la massa de les galetes, estireu-la.
- Amb els talladors de galetes doneu la forma que vulgueu. Aneu dipositant les galetes sobre la safata de forn coberta amb paper vegetal d'enfornar.
- Enforneu les galetes uns 15 minuts (o fins que estan daurades per la vora). Deixeu-les refredar sobre una reixeta.
- Empolvoreu-les amb sucre glass abundant.
El seu gustet intens a mandarina és impressionant, de veritat! Si les poseu en unes bossetes ben boniques....teniu un regal que de ben segur que agradarà moltíssim!