Top blocs de receptes

diumenge, 29 de gener de 2017

MELMELADA DE TARONJA.....DEFINITIVA!

 
Em penso que he trobat la recepta de melmelada de taronja que més m'agrada! De moment serà la meva recepta definitiva. Us dic de moment perquè com contínuament llegeixo, consulto blocs, pregunto a les companyes, escolto quan m'expliquen......igual d'aquí un temps us porto una que m'agradi més. 
Aquesta ha sortit d'escoltar a la meva companya Assumpció (posar-hi maçana/poma) i a la meva sogra (els tallets de pell de mandarina i la pell de llimona). Aquest cap de setmana he fet poqueta quantitat però properament en faré més. Ah! Un detall molt important....la taronja aconsello que sigui navelina. Tinc la sort de que les podem anar a collir a l'hort dels meus cunyats, per tant, tot un luxe el fet de poder fer una melmelada amb la taronja dolça acabada de collir. 
Vinga, us explico!

INGREDIENTS:
  • 1kg de taronja navelina
  • 1/2 kg de sucre
  • 1 maçana 
  • El suc d'una llimona
  • Pell de llimona (1/4 de llimona aprox)
  • Pell de 1/2 taronja (aprox.) sense part blanca
  • 1 pal de canyella

PREPARACIÓ: 
  1. Pelem les taronges (amb cura pelem una d'elles sense res de part blanca, la reservem). No ens ha de quedar gens de part blanca. Les trossegem i les introduïm a la cassola on courem la melmelada. 
  2. Pelem i trossegem la maçana. La incorporem a la cassola, amb la taronja trosseda. 
  3. Afegim el sucre, el suc de llimona, el pal de canyella i la pell de llimona.                            
  4. Posem la cassola al foc i comencem a coure. Ha de coure uns 30-40 minuts. 
  5. Mentrestant, preparem la pell de taronja que tenim reservada: Posem un cassó al foc amb aigua. Trossegem la pell de mandarina a tires molt petites i la fem bullir durant uns cinc minuts en aigua bullint. L'escorrem.                                       
  6. A meitat de cocció retirem un moment la cassola del foc i triturem la melmelada amb la batedora (al punt que més ens agradi). Incorporem les tires de taronja i continuem amb la cocció.              
  7. Una vegada finalitzada la cocció omplim els pots i els posem 24h cap per avall (per fer el buit) o els posem al bany maria durant uns 20 minuts. 
Us asseguro que està boníssima! Gaudireu d'uns esmorzars deliciosos amb aquesta melmelada casolana! 





















16 comentaris:

  1. Trossets de pell de llimona i taronja si, però poma tampoc n'he posat mai. Apuntat queda!
    Ptnts

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estic convençuda que t'agradarà molt!
      Petonents,
      Olga

      Elimina
  2. D'aquesta manera tan TRADICIONAL, has gaudit del llarg procés.
    Amb la TM és un PIM /PAM!
    Tú si que saps!!!!=)MªAssumpció
    Ptnts

    ResponElimina
    Respostes
    1. No...jo en sé gaire! Llegeixo, busco...i escolto truquillos que m'expliquen les bones companyes! ;-)
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  3. Té un color taronja preciós!! Això de la cuina és com la cosmètica sempre s´aconsegueix la crema definitiva ;-D

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Cristina! A veure quant em dura com a definitiva!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  4. quina casualitat! aquest cap de setmana hem estat fent mermelada de taronja amarga, i quina feinada, hem suat però ho hem aconseguit! jaja ja penjaré la recepta! mira que és bona...petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo no era molt de melmelada de taronaja però ara....és la meva favorita!
      Petonets, Roser!
      Olga

      Elimina
  5. Que bona aquesta melmelada, fa una bona pinta, per cert el que em deies dels coberts, quina casualitat, els meus són de la meva sogre i els tenim prestats per fer-ne fotos :) A tú tb t'hi quedarien bé amb els teus plats tan macos ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí que és bona,Lídia! Tema coberts...quan vagi a casa dels meus pares me'ls emporto!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  6. Mai hi he ficat poma a la melmelada de taraonja però segur que li dona un puntet ben dolç!
    Bona setmana!
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Palmira! Un toc i una textura especials!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  7. Sens dubte ets blog de referència en mermelades eh!! m'encanta la de taronja, i m'agrada la idea dels trossets de poma, a mi ja m'has convençut! un petonàs!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Em mires amb molts bons ulls! Ja m'agradaria a mi ser bloc de referència! Desitjo que t'agradi!
      Petonets, Eva!
      Olga

      Elimina
  8. Poma en poso a moltes melmelades, però a la de taronja no n'he posat mai.
    Ho provaré.
    Saps que tinc raronges de Benifallet??????
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
    Respostes
    1. Per mi ha estat un descobriment posar maçana a les melmelades! I m'ha agradat molt!
      Les taronges de Benifallet....oi que són bones?
      Petonets,
      Olga

      Elimina

Digue'm què opines!!!