Em penso que he trobat la recepta de melmelada de taronja que més m'agrada! De moment serà la meva recepta definitiva. Us dic de moment perquè com contínuament llegeixo, consulto blocs, pregunto a les companyes, escolto quan m'expliquen......igual d'aquí un temps us porto una que m'agradi més.
Aquesta ha sortit d'escoltar a la meva companya Assumpció (posar-hi maçana/poma) i a la meva sogra (els tallets de pell de mandarina i la pell de llimona). Aquest cap de setmana he fet poqueta quantitat però properament en faré més. Ah! Un detall molt important....la taronja aconsello que sigui navelina. Tinc la sort de que les podem anar a collir a l'hort dels meus cunyats, per tant, tot un luxe el fet de poder fer una melmelada amb la taronja dolça acabada de collir.
Vinga, us explico!
- 1kg de taronja navelina
- 1/2 kg de sucre
- 1 maçana
- El suc d'una llimona
- Pell de llimona (1/4 de llimona aprox)
- Pell de 1/2 taronja (aprox.) sense part blanca
- 1 pal de canyella
PREPARACIÓ:
- Pelem les taronges (amb cura pelem una d'elles sense res de part blanca, la reservem). No ens ha de quedar gens de part blanca. Les trossegem i les introduïm a la cassola on courem la melmelada.
- Pelem i trossegem la maçana. La incorporem a la cassola, amb la taronja trosseda.
- Afegim el sucre, el suc de llimona, el pal de canyella i la pell de llimona.
- Posem la cassola al foc i comencem a coure. Ha de coure uns 30-40 minuts.
- Mentrestant, preparem la pell de taronja que tenim reservada: Posem un cassó al foc amb aigua. Trossegem la pell de mandarina a tires molt petites i la fem bullir durant uns cinc minuts en aigua bullint. L'escorrem.
- A meitat de cocció retirem un moment la cassola del foc i triturem la melmelada amb la batedora (al punt que més ens agradi). Incorporem les tires de taronja i continuem amb la cocció.
- Una vegada finalitzada la cocció omplim els pots i els posem 24h cap per avall (per fer el buit) o els posem al bany maria durant uns 20 minuts.
Us asseguro que està boníssima! Gaudireu d'uns esmorzars deliciosos amb aquesta melmelada casolana!
Trossets de pell de llimona i taronja si, però poma tampoc n'he posat mai. Apuntat queda!
ResponEliminaPtnts
Estic convençuda que t'agradarà molt!
EliminaPetonents,
Olga
D'aquesta manera tan TRADICIONAL, has gaudit del llarg procés.
ResponEliminaAmb la TM és un PIM /PAM!
Tú si que saps!!!!=)MªAssumpció
Ptnts
No...jo en sé gaire! Llegeixo, busco...i escolto truquillos que m'expliquen les bones companyes! ;-)
EliminaPetonets,
Olga
Té un color taronja preciós!! Això de la cuina és com la cosmètica sempre s´aconsegueix la crema definitiva ;-D
ResponEliminaGràcies, Cristina! A veure quant em dura com a definitiva!
EliminaPetonets,
Olga
quina casualitat! aquest cap de setmana hem estat fent mermelada de taronja amarga, i quina feinada, hem suat però ho hem aconseguit! jaja ja penjaré la recepta! mira que és bona...petons
ResponEliminaJo no era molt de melmelada de taronaja però ara....és la meva favorita!
EliminaPetonets, Roser!
Olga
Que bona aquesta melmelada, fa una bona pinta, per cert el que em deies dels coberts, quina casualitat, els meus són de la meva sogre i els tenim prestats per fer-ne fotos :) A tú tb t'hi quedarien bé amb els teus plats tan macos ;)
ResponEliminaSí que és bona,Lídia! Tema coberts...quan vagi a casa dels meus pares me'ls emporto!
EliminaPetonets,
Olga
Mai hi he ficat poma a la melmelada de taraonja però segur que li dona un puntet ben dolç!
ResponEliminaBona setmana!
Palmira
Sí, Palmira! Un toc i una textura especials!
EliminaPetonets,
Olga
Sens dubte ets blog de referència en mermelades eh!! m'encanta la de taronja, i m'agrada la idea dels trossets de poma, a mi ja m'has convençut! un petonàs!
ResponEliminaEm mires amb molts bons ulls! Ja m'agradaria a mi ser bloc de referència! Desitjo que t'agradi!
EliminaPetonets, Eva!
Olga
Poma en poso a moltes melmelades, però a la de taronja no n'he posat mai.
ResponEliminaHo provaré.
Saps que tinc raronges de Benifallet??????
Ptnts
Glòria
Per mi ha estat un descobriment posar maçana a les melmelades! I m'ha agradat molt!
EliminaLes taronges de Benifallet....oi que són bones?
Petonets,
Olga
Pero queda amarga si li podo la pell? O dolça?
ResponEliminaHo sento a mi m'ha quedat amarga
ResponEliminaQuina bona pinta!
ResponEliminaEs impressionant!!! jo l'he fet punt per ratlla i ha quedat bonissima!!!! el que no he triturat ha estat la canyella..... no estaba segura.
ResponEliminaL'he fet per fer panellets de taronja i ha quedat brutal!
Gracies!
Ahir vaig fer la teva mermelada m'ha sortit molt bona. Jo sempre l'havia fet amb "cuas de peix"
ResponEliminaGràcies per la recepta de la melmelada de taronja ja l'he feta dues vegades i ens encanta, jo li he afegit un toc de gengibre.
ResponEliminaDolo