Aquest bundt cake ha estat molt especial per mi per dos motius: perquè l'he compartit amb els companys d'escola i ha agradat molt i perquè és la primera publicació compartida amb els meves amigues blogueres Glòria de No tot són postres a la cuina i Marta de Padenous. Són genials! Elles ja fa temps que publiquen receptes compartides i ara m'he afegit jo. Gràcies noies! Espero estar a l'alçada.....
La recepta d'aquest bundt ens la va proposar la Marta i és del seu llibre de receptes de la Kitchen Aid. Respecte a la recepta original he fet algun canvi, sobretot en quantitats. No he posat llima; tenim moltes llimones de l'hort! He reduït la quantitat de te i he variat l'acompanyament; no he fet la crema de mascarpone, he fet un glacejat de llimona.
Vinga, us explico!
INGREDIENTS:
- 250g de farina de rebosteria (a la recepta original és "bizcochona")
- 300g de sucre
- 1tbsp (cda) dee Royal (si la farina no és "bizcochona afegim una mica més, jo 1/2 tbsp)
- 1tsp (cdta) de sal
- 1tbsp de fulles de te earl grey (a la recepta original són dues)
- 125ml d'oli d'oliva VE
- 5 rovells
- 8 clares d'ou
- Ratlladura de dues llimones (o 1 llimona i 2 llimes)
- 100ml de suc de llimona
- 1/2 tsp de cremor tártaro
- GLACEJAT: sucre glass i suc de llimona. Llavors de rosella per decorar.
PREPARACIÓ:
- Escalfem el forn a 170º
- Greixem un motlle especial per bundt amb mantega o amb spray desmotllant.
- Tamisem la farina, el Royal i la sal.
- Piquem 100g de sucre amb el te. Ho podem fer amb un molinet de cafè o amb la Thermomix (30s, vel.5-10)-
- Al bol de la KA aboquem la farina i els 200g de sucre restants. Fem un forat al mig. Afegim l'oli, els rovells i les ratlladures. Ho barregem a velocitat 2 durant uns 30 segons aproximadament.
- Incorporem el suc de llimona. Barregem a velocitat 6 durant 1 minut. Passem la massa a un altre bol. Rentem i assequem molt bé el bol de la KA.
- Pugem les clares (amb el cremor tàrtar) a punt de neu. Ho fem a Velocitat 8 fins que estan ben firmes. És impressionant veure treballar a la màquina!
- Barregem amb molta suavitat la massa anterior amb les clares a punt de neu. Aboquem al motlle la massa resultant.
- Enfornem durant uns 55 minuts a 170º i 10 minuts a 180º.
- Una vegada ha finalitzat el temps de cocció deixem reposar el bundt uns 10 minuts. Passats aquests minuts desmotllem i deixem refredar sobre una reixeta.
- Quan el bundt està fred preparem el glacejat. Barregem el suc de mitja llimona amb sucre glass (quantitat " a ull") fins que arribeu al punt que us agrada el glacejat. Decorem amb llavors de rosella (opcional).
Us convido a visitar les dues receptes de les companyes, en elles gaudireu d'un acompanyament pel bundt : una crema de formatge i festucs.
- Recepta NO TOT SÓN POSTRES
- Recepta PA DE NOUS
Fins la propera!
Bonissim
ResponEliminaGràcies! Ho era....molt!
EliminaPetons,
Olga
Benvinguda al repte! Aquí l'experta amb Bundts ets tu!!!La Glòria darrera teu, i jo tot just començo!!!
ResponEliminaA casa també va agradar molt, nosaltres som addictes al te!
ptnts
Ai, Marta! Jo....experta de res! A mi el te m'agrada però no en prenc molt sovint. Potser és perquè no he arribat a tastar mai un bon te! M'hauràs de donar alguna classe!
EliminaPetonets,
Olga
Si vols tastar un te que sigui realment bo, et recomano la marca "ahmad tea". Ho vaig coneixer quan estudiava i compartía pis amb unes noies angleses, i fins ara no he trobat cap altre te tan bo com aquest. El pots comprar a la página "planetate", tenen botiga a Barcelona i ho envian a domicili.
EliminaGràcies, Bettina!
EliminaPetons,
Olga
Es el meu bundt cake favorit tot i que el preparo amb una recepta una mica diferent! Quina presencia!!
ResponEliminapetons
Palmira
La veritat és que és molt bo, Palmira! Cada vegada m'agraden més el dolços amb cítrics!
EliminaPetonets,
Olga
Es xulo cuinar a sis mans, encara que cadascú ho faci a casa seva.
ResponEliminaAra ja comptem sempre amb tu!!!!
La propera ben aviat 😋
Ptnts
Glòria
Molt, m'ha agradat molt! La propera l'espero "en candeletes"!
EliminaPetonets,
Olga
ResponEliminaQue delicia, me quedo con un trocito huuuuuu.Bsss
¡Te gustarà, ya verás!
EliminaUn beso,
Olga
Oh no, oh no, OHHHHHHHHHH NOOOO! Ara ens envieu aquestes delícies per triplicat????? És que no pot ser! Nenes... quina passada de Bundt Olga! Que bona la combinació llimona-Earl grey. M'apunto la recepta!
ResponEliminaPetons
Sí, ens hem animat a publicar a tres bandes!
EliminaPetonets,
Olga
M'atrauen molt els pa de pessic amb te, crec que no n'he tastat mai cap... A veure si m'hi animo, que fa una pinta boníssima! Petonets!
ResponEliminaMarta
A mi m'ha agradat molt! Ja tinc una altra recepta triada i...la propera vegada sí que li posaré tota la quantitat de te!
EliminaPetonets i gràcies per la visita!
Olga
És espectacular, segur que era molt bo... Passaré a veure la de la Marta i la de la Glòria... Felicitats a totes 3!!! Ptns
ResponEliminaGràcies, Anna! Era boníssim! Elles han fet un acompanyament de primera!
EliminaPetonets,
Olga