Aquest hivern diria que ha estat el que m'he animat a fer més varietat de cremes i purés. Ens agraden molt! De fet, a casa nostra agrada molt la verdura, tant a grans com a petits. I tota classe de verdura! Això fa que el ventall a l'hora de triar ingredients sigui molt ampli.
Per aquesta recepta he triat la xirivia i el bròquil. Tenia un tros de bròquil de l'hort de l'oncle Miquel (la part més gran la vam fer al vapor i....vam gaudir moltíssim!) i em venia de gust utilitzar la xirivia, que poques vegades he utilitzat fins ara.
Les quantitats no us les puc especificar....són a ull, per 4-5 persones aproximadament.
Vinga, us explico!
INGREDIENTS:
- 1 porro
- 1 ceba petita
- 2 xirivies mitjanes
- 1 /4 de bròquil
- 2 patates grans
- Oli d'OVE
- Sal
- Aigua (o brou de verdures)
- Pebre mòlt
- Panís fregit o torrat (kikos)
PREPARACIÓ:
- Posem l'oli al got (uns 35g), la ceba tallada a quarts i el porro tallat a rodanxes. Triturem 7segons/Vel5.
- Sofregim 4 minuts/Varoma/Vel.1
- Incorporem la xirivia tallada a rodanxes i el bròquil. Tornem a sofregir 4min/100º/Vel.2
- Afegim la patata tallada a trossets petits i cobrim d'aigua. Salem. Ho fem coure durant 25min/100º/Vel.1
- Una vegada finalitzada la cocció traiem el got i esperem uns minuts a que es refredi.
- Mentrestant es refreda piquem el panís en un morter. El reservem per just el moment abans de servir la crema.
- Triturem 30 segons/Vel.5-10. Tastem i rectifiquem de sal si és necessari. Tornem a triturar 15segons/Vel.5-10.
- Servim en tasses o plats. Decorem amb el panís, un polsim de pebre mòlt i un rajolí d'OVE.
Desitjo que us agradi! Jo em quedo preparant una altra crema.....fins la propera!
La crema de xirivia m'agrada molt però amb bròquil mai n'he fet! A casa també ens agrada anar variant cremes i sopes i ara ja tinc versió nova per provar!
ResponEliminaPetons i bona setmana!
palmira
Palmira...és divertit anar provant! I més si els de casa t'ho agraeixen!
EliminaPetonets,
Olga
Aquesta xirivia ha entrat per la porta gran a casa nostra Olga!
ResponEliminaPtnts
Glòria
M'ha sorprès molt gratament, Glòria!
EliminaPetonets,
Olga
El broquil ens agrada molt a casa nostra, però la xirivia no l' hem tastat mai. Provarem aquesta combinació per la pinta que fa ha de ser molt bona. Ptns
ResponEliminaDe ben segur que us agradarà molt, Anna!
EliminaPetonets,
Olga
Veig q ja hi poses xirivia a tot arreu!!! Molt bona crema, jo soc monotemàtica. Avui de carabassó blanc! Prtnts
ResponEliminaEm penso que ja no marxarà la xirivia de casa nostra! A mi m'agrada anar variant....a vegades mono i a vegades pluri!
EliminaPetonets,
Olga