A la tia Tereseta ens l'estimàvem molt!
Sempre la recordaré amb el seu cabell negre, sempre ben vestida, les seves perles i un toc de color roig. Teníem una relació molt especial amb ella, sobretot el meu marit, Joan Salvador. Va viure a casa d'ella els anys d'institut a Tortosa. Té molts bons records! I com no...també dels seus dos fills, l'Emili i el Pere, molt especials per ell.
Per això, quan fa uns dies vaig preparar un trinxat per sopar i Joan S em va dir...."Un dia has de preparar el trinxat com el feia la tia Tereseta, amb botifarra blanca" .....evidentment, no li podia dir que no. I aquí estic!
L'he preparat amb botifarra blanca de Cal Grando, obsequi de l'Associació de Dones de Riba-roja d'Ebre (Ribera d'Ebre). La setmana passada vaig anar a fer una petita activitat de cuina i vaig rebre com regal un lot de productes locals. Un regalasso!
INGREDIENTS:
- Col
- Patata
- Ceba
- Botifarra blanca
- Oli d'OVE
PREPARACIÓ:
- Rentem i trossegem la col i la ceba. La posem a coure en una cassola amb aigua.
- Trossegem les patates i les incorporem a la cassola.
- Fem coure la verdura, fins que està molt ben cuita.
- Una vegada ha finalitzat la cocció de la verdura, la colem i la trinxem. Reservem.
- En una paella posem a escalfar un bon raig d'oli d'oliva.
- Traiem la pell de la botifarra i la tallem a rodanxes. La sofregim a la paella.
- Incorporem el trinxat de col, patata i ceba a la paella on estem daurant la botifarra blanca. Ho remenem molt bé i ho sofregint molt ben sofregit, durant uns cinc minuts més o menys.
I ja està...plat a taula i a gaudir! A nosaltres ens agrada molt! Sempre serà el trinxat de la tia Tereseta.....
Un d'aquells plats on els records i emocions intensifiquen el GUST...i en fan un plaer:=)MªAssumpció
ResponEliminaDoncs sí, Assumpció! Sembla mentida que els sentiments puguin influenciar tant a la cuina, oi?
EliminaPetonets,
Olga
Plat de records!! No sóc massa de trinxat,iai l'he cuinat! El més important, gaudir a taula!!ptnts
ResponEliminaA nosaltres.....ens encanta!
EliminaPetonets, Marta!
Olga
A mi m'encanta amb buti negra i rosta...influències cerdanes Olga.
ResponEliminaCaldrà provar-lo amb botiffarra blanca 😋
Ptnts
Glòria
A mi també, Glòria! Bé....a nosaltres també ens encanta!
EliminaPetonets,
Olga
Perdona una pregunta, la cebe també es possa a coure juntament amb la col a la cassola amb aigua?
ResponEliminaMoltes gràcies
Provare de fer la recepte.
Montse
Sí, Montse! Es posa a bullir amb la col!
EliminaPetonets i gràcies per la visita!
Olga
Els plats amb records són els millors! això de ficar butifarra al trinxat mai l'havia sentit però no pot quedar malament amb tantes garanties :O)
ResponEliminaPetons
Palmira
Sí...els records em penso que encara els fan més bons!
EliminaPetonets,
Olga
No li diria pas que no a aquest trinxat..-A mi la buti blanca em xifla.
ResponEliminaDoncs amb el trinxat....ja veuràs que bona és, Cristina!
EliminaPetonets,
Olga
Quina pintassa Olga!! sens dubte aquestes receptes tradicionals i familiars són de lo milloret, oi?? un petó!
ResponEliminaGràcies, Eva! Sí...les hem de continuar fent!
EliminaPetonets,
Olga
Que bo aquest trinxat, mai l'havia vist així amb botifarra però segur que m'agradaria molt, bon cap de setmana! Petons
ResponEliminaDoncs....em penso que sí que t'agradaria, Lídia! Prova-ho i em dius!
EliminaPetonets i bona setmana,
Olga
D'aquest trinxat en prenc nota.
ResponEliminaUn plat que no pot faltar a taula de tant en tant a l'hivern, sempre però tal com el fan a la Cerdanya i a l'Alt Urgell. Així doncs per a mi és novetat la incorporació de ceba i, és clar, la botifarra blanca.
Gràcies doncs per compartir-ho Olga, i gràcies també a la tia Tereseta.
Una abraçada.
Gràcies a tu per la teva visita i les teves paraules!
EliminaEl trinxat és del millor que tenim a la nostra cuina!
Petonets,
Olga