Aquest pa dolç va ser un descobriment instagramer, un descobriment de pim-pam, un descobriment d'aquells que en qüestions de segons decideixes que t'animaràs a fer-lo. Va ser com un amor a primera vista!
No sé si va pesar més el fet que porti taronja confitada (i jo en tenia al rebost, la que em va quedar de fer un pannettone) o el fet que estigui fet amb la panificadora. Sí, ja sé....no té el mateix valor un pa fet a la panificadora que si està amassat a ma, o amb amassadora i enfornat al forn, però a mi ja em serveix.
Total, que el vaig preparar i em va encantar! Molt! Moltíssim!
És una recepta del bloc CON HARINA EN MIS ZAPATOS, el PAN DULCE DE NARANJA CONFITADA.
En poc temps de diferència el faig preparar dues vegades. La segona, una mica diferent a la primera; vaig incorporar-li dos ingredients, les nous i la xocolata.
Vinga, us explico!
- 1 grapat d'avellanes picades amb el morter
- 1 grapat de perles de xocolata
- 3 rodanxes de taronja confitada
- 350g de farina de força (a la recepta original, d'ús comú)
- 140ml de llet sencera
- 80g de mantega
- 2 rovells d'ou
- 1 cdta de suc de llimona
- 20ml de Cointreau (o aigua de azahar)
- 1 cdta de sucre vainillat
- 40g de sucre
- 6g de llevat en pols de forner
- 1 polsim de sal
PREPARACIÓ: posem els líquids a la cubeta de la panificadora i després els sòlids excepte la taronja, la xocolata i les avellanes; aquests ingredients els incorporarem quan la màquina avisi acústicament.
Seguim les instruccions de la panificadora. A la meva, programa 4 (pan dulce), pa de 750g.
Una vegada finalitzat el programa, deixem refredar el pa sobre una reixeta. I ja està! Esperem que estigui a punt per menjar i...a gaudir!