Aquest pa dolç va ser un descobriment instagramer, un descobriment de pim-pam, un descobriment d'aquells que en qüestions de segons decideixes que t'animaràs a fer-lo. Va ser com un amor a primera vista!
No sé si va pesar més el fet que porti taronja confitada (i jo en tenia al rebost, la que em va quedar de fer un pannettone) o el fet que estigui fet amb la panificadora. Sí, ja sé....no té el mateix valor un pa fet a la panificadora que si està amassat a ma, o amb amassadora i enfornat al forn, però a mi ja em serveix.
Total, que el vaig preparar i em va encantar! Molt! Moltíssim!
És una recepta del bloc CON HARINA EN MIS ZAPATOS, el PAN DULCE DE NARANJA CONFITADA.
En poc temps de diferència el faig preparar dues vegades. La segona, una mica diferent a la primera; vaig incorporar-li dos ingredients, les nous i la xocolata.
Vinga, us explico!
- 1 grapat d'avellanes picades amb el morter
- 1 grapat de perles de xocolata
- 3 rodanxes de taronja confitada
- 350g de farina de força (a la recepta original, d'ús comú)
- 140ml de llet sencera
- 80g de mantega
- 2 rovells d'ou
- 1 cdta de suc de llimona
- 20ml de Cointreau (o aigua de azahar)
- 1 cdta de sucre vainillat
- 40g de sucre
- 6g de llevat en pols de forner
- 1 polsim de sal
PREPARACIÓ: posem els líquids a la cubeta de la panificadora i després els sòlids excepte la taronja, la xocolata i les avellanes; aquests ingredients els incorporarem quan la màquina avisi acústicament.
Seguim les instruccions de la panificadora. A la meva, programa 4 (pan dulce), pa de 750g.
Una vegada finalitzat el programa, deixem refredar el pa sobre una reixeta. I ja està! Esperem que estigui a punt per menjar i...a gaudir!
Mmm....poques paraules....tot un plaer!!!=)MªAssumpció
ResponEliminaSí, Assumpció! Un plaer que m'ha fet agafar uns quants grams!
EliminaPetonets,
Olga
L'adaptaré a la KA i el couré al forn perquè té un aspecte magnífic i això s'ha de tastar!
ResponEliminaPtnts
Glòria
I den ben segur que la millores, Glòria!
EliminaPetonets,
Olga
I a mi també em serveix, eh! Així que et passo la direcció i m'envies un parell de llesques per esmorzar demà :) Veuràs, visc al carrer Jau... je je je
ResponEliminaVa, de debó, aquest pa fa molt de goig Olga, t'ha quedat molt bé i segur que està boníssim tal qual :)
Petons maca, i bona setmana!
Seria millor que el poguéssim compartir amb un cafè, oi?
EliminaMoltes gràcies per les teves paraules, Debora!Petonets,
Olga
Quina bona pinta!! Adaptat a thermomix pot quedar molt bé!!
ResponEliminaTu l'adaptaràs de primera i et quedarà perfecte! ETs una artista!
EliminaPetonets,
Olga
¡Divino!
ResponEliminaMe encanta que te haya gustado. Y muchísimas gracias por la mención. ¡Eres un cielo!
Besos!
¡Gracias a ti por tu receta! Ha sido un gran descubrimiento.....
EliminaBesos,
Olga
quina bona pinta! aquest pa es menja sol!! ha de ser super aromàtic!! em guardo la recepta! petons
ResponEliminaJa veuràs com t'agradarà, Roser!
EliminaPetonets,
Olga
Li treus molt de suc la panificadora, i jo la tinc allà morta de pena (ep, ha fet un pa darrerament, però encara no ha sortit!!) Aquesta recepta la faré (sense la xoco) quan tingui la taronja confitada (la mateixa que vaig fer servir pels panettone que em va enamorar!!!) Ptnts
ResponEliminaCom normalment estic fent dos o tres, o tres o quatre coses a la vegada a la cuina....és una gran ajuda i un bon complement.
EliminaAmb taronja confitada només està.....boníssim!
Petonets,
Olga
Tot el que està fet a casa té valor Olga! I no as tots ens han d'agradar els mateixos sistemes, oi? Mira el teu pa... fantàstic, tou, boníssim!!!!!! I jo, abans d'enamorar-me del procés manual del pa, vaig cremar una panificadors perquè no la deixava parar mai! Jajajajaja ;)
ResponEliminaPetons
Sí, jo penso que sí que tot el que fem a casa s'ha de valorar. La panificadora és una bona ajuda i un bon complement! Normalment faig tres o quatre coses a la vegada i llavors la màquina és una bona ajuda.
EliminaPetonets,
Olga
Com n'agrairia un tallet per a berenar!! t'ha quedat ben esponjós!! petons
ResponEliminaQuan el torni a fer et truco! ;-)
EliminaPetonets, Teresa!
Olga
S'han d'amortitzar tots els catxarros de cuina que anem comprant, no? Així q jo de tant en tant també utilitzo la panificadora! Crec que aquesta te la copiaré per gastar els trossets de llimona confitada del tortell, tot i que amb taronja i xocolata ha d'estar insuperable! Petonets!
ResponEliminaTot, s'ha d'amortitzar tot! A mi m'encanta utilitzar-ho tot, Eva!
EliminaDesitjo que t'agradi!
Petonets,
Olga
Fantástico este pan dulce, bien bueno y aromático.
ResponEliminaPeto
Miquel...aquest pa em té ben enamorada!
EliminaPetonets,
Olga