La tapa que us porto avui és una de les tapes per excel·lència de casa dels meus pares. Quan fem una celebració familiar, ja sigui a casa dels o casa meva m'encanta que el meu pare em digui...."Olga, ¿quieres que prepare unas mollejas?" Com li he de dir que no!? Si m'encanten i a ell li agrada cuinar-les!
Sóc conscient que hi ha molta gent a qui no agraden els pedrers, els ronyons, el fetge....a mi m'han agradat molt sempre, des de ben petita. Sempre he sigut molt "recaptosa" i he tingut bona gana; m'ha agradat provar-ho tota varietat de plats. A casa dels meus pares vam menjar de tot; suposo que el fet que els iaios tinguessin animals de corral va tenir molt a veure.
Són fàcils de fer, no tenen cap complicació especial. Vinga, us explico!
INGREDIENTS:
- Pedrers de pollastre nets
- Vinagre i agua
- Oli d'OVE
- All i julivert
- Netegem molt bé els pedres. Tot i que els comprem nets haurem de tenir la precaució de ser molt curosos amb la seva neteja.
- Pelem els alls (quantitat segons el vostre gust) i els tallem a trossets petits. Fem el mateix amb el julivert.
- Salem els pedrers i els col·loquem en un bol.
- Cobrim els pedrers amb una barreja d'aigua i vinagre (per ex: d'un got d'aigua, dos dits d'aigua i la resta de vinagre). Els deixem en remull unes 3 o 4 hores.
- Escorrem els pedrers i els assequem molt bé, amb paper de cuina.
- En una paella, escalfem oli abundant i fregim els pedrers. Haurem de tenir precaució! Al començament esquitxa molt!
- Una vegada ha evaporat el vinagre i uns tres minuts abans de finalitzar la cocció, incorporem els alls tallats a trossets i el julivert. Hem de vigilar que no es cremin!
Ja saps que et diré, veritat?????
ResponEliminaAvui no 😔
Ptnts
Glòria
Ja, ja ho sé....un altre dia serà! ;-)
EliminaPetonets,
Olga
Adoro els pedrers i en cuino a casa. Aquesta no la sabia. La farem. Gracies !!!!!! Alícia
ResponEliminaSóc de les teves! M'encanten! Jo no els cuinat de cap altra manera....Com els fas tu?
EliminaPetonets,
Olga
Que bons, m'agraden de totes maneres Ummm
ResponEliminaPetons
Jo només els he cuinat així! Hauré de buscar altres receptes!
EliminaPetonets,
oLGA
Que buenas estas recetas tradicionales y ademas con tradición familiar.
ResponEliminapetons
Quasi que és pel que més m'agraden, perquè són receptes de casa.
EliminaPetonets!
Olga
M'encanten els pedrers i això que sóc poc de carn! Però amb aquesta recepta mai les he cuinat, gràcies per compartir aquesta recepta familiar!
ResponEliminaPalmira
Gràcies a tu per la visita, Palmira!
EliminaPetonets,
Olga
A mi si que m'agradarien els pedrers del teu pare. Una bona tapa i de segur, molts bons records.
ResponEliminaBesets.
Estic convençuda que sí, t'agradarien!
EliminaPetonets, Marisa!
Olga
Jo no!!! Ep, els d'ànec si!!! Ptnts
ResponEliminaNo he provat mai els d'ànec....quina diferència hi ha?
EliminaJa em diràs!
Petonets,
Olga
Depèn del q hagin menjat! Els d'ànec eren d'ànec per fer foie...Imagina't!!
ResponEliminaA València en diem "morelles"
ResponElimina