Avui torno amb una recepta de croquetes. Unes croquetes fetes amb una de les millors botifarres blanques del món...la botifarra blanca de Carnisseria Nogales. La idea va sorgir admirant el mostrador de la carnisseria, fent petar la xerrada amb Marcos. Va ser com un "pim,pam"!
Les vaig fer petites, per formar part d'un aperitiu. Ens van encantar! A veure si us agraden a vosaltres....
INGREDIENTS
(20 croquetes petites aprox.):
- ½ botifarra blanca gran o dues petites
- ½ ceba petita
- 4 cullerades de farina aprox.
- ½ got de llet aprox.
- Nou moscada
- Sal, oli OVE
- Pa ratllat, ou i farina per l’arrebossat
PREPARACIÓ:
- En una paella posem una mica d’oli d’OVE a escalfar.
- Trossegem la ceba ben petita i la sofregim, molt poc a poc.
- Retirem la pell de la botifarra i la tallem a trossos. Els aboquem a la paella i ho anem sofregint lentament, fins que la botifarra es queda tota desfeta i es comença a daurar.Aboquem la farina i anem remenant, sense parar. Quan tenim tota la farina incorporada afegim la llet i un polsim de sal, a poc a poc. Aquest serà el moment d’empolvorar amb una mica de nou moscada.
- Passem la pasta de les croquetes a un bol, la deixem refredar i la guardem unes hores a la nevera.
- Formem les croquetes i les passem per ou-farina-ou-pa ratllat. Les tornem a reservar una mitja hora aproximadament a la nevera.
- Les fregim amb abundant oli d’OVE.
Si les cuineu.....desitjo que us agradin tant com a nosaltres!
A mi m'agradaran segur!!!!
ResponEliminaPtnts
Glòria
Em penso que sí, Glòria!
EliminaPetonets,
Olga
MMmmm....delicatessen !!!:=)MªAssumpció
ResponEliminaSón molt fines, Assumpció! Delicioses!
EliminaPetonets,
Olga
De botifarra blanca han d'estar bones !! Quin aperitiu més bo!! Ptnts
ResponEliminaSí, Marta! Molt bones! Un bon aperitiu....
EliminaPetonets,
Olga
Quina pasada de bo
ResponEliminaGràcies!!!! Són molt bones, sí!
EliminaPetonets,
Olga
Això s'hauria de provar però ja!!
ResponEliminaPetons i bona setmana!
Palmira
Si les proves....ja veuràs com t'agradaran!
EliminaPetonets, Palmira!
Olga
Unes croquetes diferents pero sens dubte boniiiiissimes.
ResponEliminaLolines, han estat un gran descobriment!
EliminaPetonets,
Olga
Halaaa que buenas Olga, ya imagino el sabor. Seguro que no quedó ni una.
ResponEliminaUn besito guapa.
¡Fueron un éxito, Pilar!
EliminaBesos,
Olga
Tienen que estar buenisimas estas croquetas!! Bs.
ResponEliminaJulia....¡sí, lo están! Bueno...lo estaban.
EliminaGracias por tu visita,besos
Olga
Que buena idea hacerlas de botifarra y que buenas que deben de estar estas croquetas Olga.
ResponEliminaPetons