Feia molt temps que anava darrere d'aquestes flors. Les he trobat sempre precioses! Em tenien el cor robat......i finalment ha arribat el moment de preparar-les. Quin bonic descobriment!
Abans de res havia de comprar-me el motlle per fer-les!
La recepta tenia clar quina seria: la de Pamela Rodríguez, del llibre POSTRES Y OTRAS DULCERÍAS. Quin llibre més bonic! M'encanta fullejar-lo, passar pàgines, llegir les receptes, admirar les fotografies....un petit plaer.
Com és tradicional fer-les en temps de Carnaval, Quaresma i Pasqua he aprofitat que teníem un dinar amb amics per portar-les. Ens han agradat molt.
Vinga, anem a per la recepta!
INGREDIENTS (24 unitats aprox.):
- 250g llet sencera
- 1 ou
- Un polsim de sal
- 200g de farina
- Un bon raig d'anís (la Pamela també suggereix taronja o canyella)
- Oli per fregir (aquesta vegada he utilitzat de gira-sol)
- Sucre per decorar (jo he barrejat sucre normal amb una mica sucre vainillat)
PREPARACIÓ:
- Batem la llet amb els ous, el polsim de sal i el bon raig d'anís. Si ho fem amb la K.A. posarem l'accessori de varetes i ho batrem a velocitat mitja. Si ho fem amb la Thermomix, hem de posar la papallona i batre 1 minut aprox. a Velocitat 3.
- A continuació anem incorporant a poc a poc la farina, amb una forquilla o amb un batedor de varetes. Si ho fem amb la KA, a velocitat baixa anem incorporant a poc a poc la farina. Si ho fem amb la Thermomix, a Velocitat 3 sense temps anem incorporant la farina a cullerades. Aboquem la massa a un bol.
- Deixem reposar la massa uns 20 minuts.
- En una paella fonda o en un cassó posem abundant oli a escalfar. Introduïm el motlle de les flors amb la finalitat de que es vagi escalfant. L'oli ha d'estar molt calent, a uns 180º aprox.
- Traiem el motlle de l'oli i el submergim a la massa, però només fins la meitat. Tot seguit l'introduïm a l'oli (sense que ens toqui al cul de la paella). Al cap d'uns segons podem separar la flor del motlle; si no és així ens podem ajudar amb una forquilla o amb un pinxo de fusta. Fregim la flor per les dues cares i la dipositem en un plat cobert amb paper de cuina absorvent.
- Arrebossem les flors amb el sucre i les col·loquem en una safata. Les presentem ben boniques!
Olga, sí que t'han quedat precioses. Jo fa temps que les veig per aquesta època i m'encanten. Besets.
ResponEliminaGràcies, Marisa! Ha estat un gran i bonic descobriment!
EliminaPetonets,
Olga
Fa temps que em criden l'atenció i em van regalar el motlle! Ara no tinc excusa per fer-les!
ResponEliminaDoncs....vinga! A la feina! Ja veuràs com t'agradaran!
EliminaPetonets i...gaudeix molt preparant les flors!
Olga
Són precioses aquestes flors! I totalment irresistibles!
ResponEliminaPetons i bona setmana
Palmira
Moltes gràcies, Palmira! Són irrestibles, sí!
EliminaPetonets i...bona setmana, igualment!
Olga
Q bones són!!! Aquestes flors són una delícia per la vista també !!
ResponEliminaPerò que hi hagi algú per compartir!!! 🤣🤣
Ptnts Olga
Sí, Marta! Ho tenen tot! Compartir...sempre! Si no es comparteix no es fa! Per nosaltres sols, mai!
EliminaPetonets,
Olga
Un dolç per a una sobretaula llarga, veritat?
ResponEliminaM'encanten els dolços fregits i ben arrebossats amb sucre...però són un perill i un pecat 😱
Ptnts
Glòria
Sí, mooooolt llarga! Són aquests dolços que només es poden fer una vegada a l'any i prou! Són tan bons.....
EliminaPetonets,
Olga
OOh! quins records aquestes flors...! la meva mare ens en feia i com ens agradaven!! que boniques t'han quedat!!petó
ResponEliminaGràcies, Teresa! EStic contenta del resultat! Pensava que seria més difícil....
EliminaPetonets,
Olga