Aquesta tercera edició del @cuinema6mans amb la Glòria de NO TOT SÓN POSTRES A LA CUINA i la Marta de PADENOUS vam tenir molt clar que havia de ser relacionada amb el temps de Quaresma. A les tres ens agrada molt el bacallà (elles el saben cuinar molt bé!), el bacallà és tradicional de Quaresma....així que....adjudicat! Us presentem tres propostes per cuinar-lo!
La que jo us porto és de la meva mare. És la recepta que més li agrada preparar a ella, amb tomàquet i ou dur. No té cap secret especial però és una recepta sensacional. El secret està en triar un bon bacallà i fer una bona tomaca fregida.
El divendres Sant la meva mare sempre cuina uns cigrons amb bacallà que són....una autèntica delícia! Aquests els deixo per un altre dia, us ho prometo!
Vinga, ara anem a pel que us porto avui! Us explico!
INGREDIENTS (4p):
- 4 peces de llom de bacallà de qualitat (els vaig dessalar seguint els consells del Gremi de Bacallaners de Catalunya)
- 1 ceba grossa
- 500g de tomàquet trossejat (natural o en conserva)
- 2 ous durs
- Oli d'OVE
- Farina
- Julivert
PREPARACIÓ:
- Dessalem el bacallà i el posem a escórrer molt bé. L'assequem amb paper de cuina.
- En una paella, posem a escalfar oli per fregir el bacallà.
- Enfarinem el bacallà i el fregim durant uns minuts, fins que quedi dauradeta la farina. Reservem.
- En una cassola fem un bon sofregit amb la ceba (trossejada o ratllada, al gust de cadascú) i fregim la tomaca, a poc a poc.
- Quan tinguem la tomaca gairebé fregida incorporarem els lloms de bacallà i els ous durs tallats per la meitat. Deixarem que faci xup-xup uns 20 minuts, a foc lent. Empolvorarem amb una mica de julivert.
És una cassola que està més bona si ha reposat durant unes hores. El servim amb abundant tomaca fregida i el mig ou dur.
Un BON DINAR per avui DIVENDRES....i qualssevol altre dia!!
ResponEliminaM'encanta el bacallà!:=)MªAssmpció
Doncs sí, Assumpció! Les receptes de la mare mai fallen! Aptes per tots els dies i celebracions!
EliminaPetonets,
Olga
Un plat de luxe i ple de tradiciò.
ResponEliminaMoltes gràcies, Lolines!
EliminaPetonets,
Olga
Bona proposta! el bacallà fes-lo com vulguis que sempre queda bo!!! Ptnts i a per la propera!!
ResponEliminaGràcies, Marta! És molt senzilla però....me l'estimo molt!
EliminaPetonets,
Olga
Ja torno a ser al món i vinc a comentar... i agafaria una barra de pa per sucar i deixar el plat ben net...que bo fet així el bacallà Olga!
ResponEliminaPTNTS
Glòria
Gràcies, Glòria! Amb aquest plat s'ha de posar el pa comptat! ;-)
EliminaPetonets,
Olga
Aquesta és la recepta de bacallà que més m'agrada: amb ou dur!!! Trobo que comvina a la perfecció! I només cal veure les fotos per acabar d'estar-hi d'acord :D
ResponEliminaUna abraçada
És una de les més m'agrada, Dolors! Me l'estimo molt aquesta recepta!
EliminaPetonets,
Olga
El bacallà admet tantes combinacions... aquesta és de les bones, i el pa per anar sucant que no hi falti.
ResponEliminaUna abraçada.