Ens hem tornat a posar! Sí, sí, tornem amb el @Cuinema6mans amb la Glòria i la Marta! Aquesta vegada venim amb uns éclairs, uns dolços que feia molt temps que tenia ganes de fer. Gràcies noies per deixar-me triar!
Els éclairs (o també anomenats palos o petisus) són uns pastissos d'origen francès fets amb massa choux de forma allargada. Es fornegen i després es farceixen de crema, nata, trufa......
Ha estat un gran descobriment! És la primera vegada que els preparo; fins ara no m'havia atrevit amb ells perquè pensava que era molt difícil. A partir d'ara em penso que podré parar de fer-los! M'han agradat molt!
Els meus estan fets amb l'ajuda de la Thermomix, tant la crema com la massa. Vinga, us explico!
Primer hem de preparar la crema i després els éclairs.
La crema és del bloc La Cocina de Frabisa, bloc que des de fa un temps segueixo.
He triat fer-los amb crema de taronja perquè encara tenim taronges als taronges del jardí que estan.....en un punt molt deliciós!
INGREDIENTS MASSA CHOUX (unes 25 unitats):
- 120g de llet
- 130g d'aigua
- 100g de mantega
- 1 polsim de sal
- 5g de sucre
- 160g de farina de rebosteria
- 4 ous (60-65g)
INGREDIENTS CREMA DE TARONJA (una mica modificats) :
- 225ml de taronja
- 3 ous
- 105g de sucre + 20g de sucre vainillat
- 15g mantega
- 20g de Maizena
- Ratlladura d'1 taronja
INGREDIENTS GLACEJAT TARONJA: sucre glass i sucre de taronja.
PREPARACIÓ CREMA: Hem de posar la papallona. Posem tots els ingredients dins la màquina, excepte la ratlladura de taronja i la mantega. Barregem uns segons a velocitat 5. Programem 11 minuts/100º/Vel.3
A continuació afegim la mantega i barregem sense temperatura durant uns segons.
Aboquem la crema a un bol i incorporem la ratlladura de taronja. Barregem amb molta cura utilitzant una espàtula.
Reservem i refredem (la cobrim amb film transparent per que no es faci una capa seca). Quan estigui freda la posarem dins una màniga pastissera.
PREPARACIÓ DELS ÉCLAIRS:
- Escalfem el forn a 200º i folrem una safata de forn amb paper vegetal.
- Posem dins el got la llet, l'aigua, la mantega, la sal i el sucre. Escalfem 5min/90º/Vel.2
- Afegim la farina i barregem 15segons/Vel.4. Retirem el got de la màquina i ho deixem temperar durant uns 10 minuts.
- Tornem a posar el got dins la màquina i sense posar el cubilet programem Vel.4 i anem afegint els ous d'un en un (no incorporem el següent fins que l'altre no està ben integrat). Aboquem la massa dins una màniga pastissera amb una boqueta d'1cm aproximadament.
- Fem bastonets d'uns 8cm aproximadament i els fornegem uns 25 minuts o fins que estan daurats. Els retirem i els deixem refredar sobre una reixeta.
- Quan estiguin freds els bastonets els obrim per la meitat i els farcim amb la crema de taronja.
- Els podem decorar amb sucre glass o amb un glacejat de taronja (barregem sucre glass amb suc de taronja fins que el glacejat arriba al punt que nosaltres volem).
I ja està! Vam gaudir d'unes bones postres de diumenge amb gust als nostres tarongers.
Us animareu a fer-los?
No deixeu de visitar les opcions que ens presenten les meves companyes Glòria de NO TOT SÓN POSTRES A LA CUINA (éclairs de crema) i la Marta de PADENOUS (éclairs de crema de llimona).
Quin goig que fan aquests éclairs! I amb taronjes de casa, això és una crema de luxe!
ResponEliminaBon cap de setmana
Palmira
Sí, som afortunats de poder tenir fruita de casa!
EliminaBon cap de setmana! Petons,
Olga
Caram que bons i fresquets amb la crema de taronja!
ResponEliminaA casa me'ls han demanat de nata hehehe
A per la propera?
Ptnts
Glòria
També seran boníssims! Jo els vull provar de fer de tots els gustos! Crema, nata, trufa, crema de llimona, crema de cafè,.......
EliminaPetonets i bon cap de setmana,
Olga
Olga, amb crema de les vostres taronges deuen estar brutaaaals!! T'han quedat molt bé i segur que vas triomfar el dia que us els veu menjar!! Ptnts
ResponEliminaMarta....les cremes cítriques són molt bones, oi? Ens va agradar molt!
EliminaPetonets,
Olga
T'han quedat de luxe!
ResponEliminaGràcies, Clara!
EliminaPetonets,
Olga