Fa uns dies em van regalar una caixeta d'albercocs acabats de collir. Tot un luxe! De l'arbre a la porta de casa.....què més es pot demanar?
Eren uns albercocs boníssims! Només trepitjar la cuina la caixeta vaig agafar-ne un i me'l vaig menjar......mmm, quin gran plaer!
Ràpidament vaig fer dos grups d'albercocs, els més madurs per fer melmelada i la resta, per anar menjant de postres. I "manos a la obra"!
Aquesta melmelada no té cap secret. Sí, ja sé que hi ha multitud de receptes a la xarxa, però també em fa il·lusió que hi sigui la meva.
INGREDIENTS:
- 1kg d'albercocs madurs
- 500g de sucre
- Suc de 1/2 llimona
- Reserveu 8 pinyols d'albercoc
PREPARACIÓ:
- Rentem molt bé els albercocs i els pelem.
- Traiem els pinyols i en reservem vuit.
- Posem en una cassola al foc els albercocs, els pinyols, el suc de llimona i el sucre. Remenem i ho fem coure uns 45-50min. Mentrestant es cou anem eliminant l'escuma que es vagi formant.
- Uns deu minuts abans de finalitzar la cocció la retirem del foc, triturem al nostre gust. Vigileu! Abans de triturar heu de retirar els pinyols!
- Una vegada finalitzada la cocció omplim els pots i els posem 24h cap per avall (per fer el buit) o els posem al bany maria durant uns 20 minuts.
I així és com podeu gaudir d'una melmelada casolana, tant pels esmorzars com per farcir pastissos. O també....per regalar!
El teu criteri per seleccionar...GENIAL. M'apunto al teu club de les...melmelaaades!=)MªAssumpció
ResponEliminaNo té cap complicació, Assumpció! Encantadíssima de ser companya del club de la melmelada!
EliminaPetonets,
Olga
hm, m'encanta la melmeleda d'albercoc, més que la fruita casi :)
ResponEliminaJo quasi que estic com tu, Lídia!
EliminaPetonets,
Olga
Quina delícia. A la meva àvia li agradava molt i és la primera melmelada que vaig fer perquè ella en pogués menjar de casolana.
ResponEliminaHas fet molt bé de publicar-la, la teva també hi ha de ser.
Ptnts
Glòria
No té cap secret....és la cosa més facileta del món! I molt bona!
EliminaPetonets,
Olga
Mi mermelada favorita, creo que siempre lo digo y no me canso de hacerlo. Tenemos en el jardín de comunidad un albergero que va un poco tardío, pero es ecológico al 100x100. Este año no lo tengo controlado y es que todavía tengo mermelada del año pasado, creo que me pasé un poquito jejeje.
ResponEliminaUn besazo.
Quina funció tenen els pinyols?
ResponElimina