Fa uns dies em van regalar una caixeta d'albercocs acabats de collir. Tot un luxe! De l'arbre a la porta de casa.....què més es pot demanar?
Eren uns albercocs boníssims! Només trepitjar la cuina la caixeta vaig agafar-ne un i me'l vaig menjar......mmm, quin gran plaer!
Ràpidament vaig fer dos grups d'albercocs, els més madurs per fer melmelada i la resta, per anar menjant de postres. I "manos a la obra"!
Aquesta melmelada no té cap secret. Sí, ja sé que hi ha multitud de receptes a la xarxa, però també em fa il·lusió que hi sigui la meva.
INGREDIENTS:
- 1kg d'albercocs madurs
- 500g de sucre
- Suc de 1/2 llimona
- Reserveu 8 pinyols d'albercoc
PREPARACIÓ:
- Rentem molt bé els albercocs i els pelem.
- Traiem els pinyols i en reservem vuit.
- Posem en una cassola al foc els albercocs, els pinyols, el suc de llimona i el sucre. Remenem i ho fem coure uns 45-50min. Mentrestant es cou anem eliminant l'escuma que es vagi formant.
- Uns deu minuts abans de finalitzar la cocció la retirem del foc, triturem al nostre gust. Vigileu! Abans de triturar heu de retirar els pinyols!
- Una vegada finalitzada la cocció omplim els pots i els posem 24h cap per avall (per fer el buit) o els posem al bany maria durant uns 20 minuts.
I així és com podeu gaudir d'una melmelada casolana, tant pels esmorzars com per farcir pastissos. O també....per regalar!