MELMELADA D'ALBERCOC #fruitadolçadelariberadebre


Fa uns dies em van regalar una caixeta d'albercocs acabats de collir. Tot un luxe! De l'arbre a la porta de casa.....què més es pot demanar? 
Eren uns albercocs boníssims! Només trepitjar la cuina la caixeta vaig agafar-ne un i me'l vaig menjar......mmm, quin gran plaer! 
Ràpidament vaig fer dos grups d'albercocs, els més madurs per fer melmelada i la resta, per anar menjant de postres. I "manos a la obra"! 
Aquesta melmelada no té cap secret. Sí, ja sé que hi ha multitud de receptes a la xarxa, però també em fa il·lusió que hi sigui la meva. 

INGREDIENTS: 
  • 1kg d'albercocs madurs
  • 500g de sucre
  • Suc de 1/2 llimona
  • Reserveu 8 pinyols d'albercoc 
PREPARACIÓ: 
  1. Rentem molt bé els albercocs i els pelem. 
  2. Traiem els pinyols i en reservem vuit. 
  3. Posem en una cassola al foc els albercocs, els pinyols, el suc de llimona i el sucre. Remenem i ho fem coure uns 45-50min. Mentrestant es cou anem eliminant l'escuma que es vagi formant. 
  4. Uns deu minuts abans de finalitzar la cocció la retirem del foc, triturem al nostre gust. Vigileu! Abans de triturar heu de retirar els pinyols! 
  5. Una vegada finalitzada la cocció omplim els pots i els posem 24h cap per avall (per fer el buit) o els posem al bany maria durant uns 20 minuts. 
I així és com podeu gaudir d'una melmelada casolana, tant pels esmorzars com per farcir pastissos. O també....per regalar!