Top blocs de receptes

diumenge, 11 de juny de 2017

BARRETES DE PA #eldiumengefempaacasa

 

Ens esperen uns caps de setmana amb molt moviment i no podré fer pa a casa, per això he aprofitat la tranquilitat del dia d'avui per fer-ne......deues vegades! Una fornada al matí i una fornada a la tarda! La meva filla marxa d'excursió i prendrà els entrepans amb pa #fetacasa. Tot un luxe! 
Avui he provat una altra recepta del llibre EL ARTE DE HACER PAN de Cathy Ytak (Ed. Rba). I una altra recepta que ens ha agradat moltíssim! 
 
He modificat una mica la llista de les farines, degut a que no tenia farina d'espelta. 
Vinga, us l'explico!

INGREDIENTS: 
  • 360ml d'aigua mineral a temperatura ambient
  • 1 1/2 c.s. (cullera sopera) d'oli d'OVE
  • 1 c.c. (cullereta de cafè) de suc de llimona
  • 420g de farina panadera o T55
  • 90g de farina integral 
  • 90g de farina forta ecològica
  • 3 1/2 c.c. de llevat deshidratat de forner
  • 2 c.c. de sal
  • 2 c.c. de sucre
PREPARACIÓ: 


  1. Introduïm els ingredients líquids (aigua, suc i oli) a la cubeta de la panificadora. 
  2. A continuació aboquem la farina, la sal, el sucre i el llevat. 
  3. Programem la màquina amb el programa d'amassat (1h50min.)
  4. Una vegada ha finalitzat el programa, aboquem la massa damunt el pedrís de la cuina prèviament enfarinat i la dividim en 4 parts.       
  5. Cada peça de massa l'escampem en forma de rectangle, la dobleguem cap a nosaltres, enganxem les vores de la massa amb els dits i repetim aquesta operació dues vegades. Fem rodar els rotlles de massa i deixem la part que hem enganxat amb els dits a sota.                                          
              
  6. Passem les barres de pa a la safata que hem preparat per anar al forn (amb paper vegetal). Les deixem reposar tapades amb un drap durant uns 30 minuts, en un lloc càlid i sense corrent d'aire. Abans d'enfornar-les farem uns tallets a les barres. 
     
     
  7. Escalfem el forn a  a 250º. A la base del forn posem un cassó petit amb un dit d'aigua. 
  8. Enfornem les barretes durant uns 25 minuts a 220º. Han de quedar daurades!
  9. Una vegada ha finalitzat la cocció les deixem refredar sobre una reixeta.
I....a gaudir! A gaudir de l'oloreta que fa la casa quan enfornem el pa, a gaudir del pa fet a casa , a gaudir d'uns entrepans que tindran un gust molt especial!




8 comentaris:

  1. Aquest hàbit de fer pa els diumenges m'encanta!!! Quin diumenge baixo a fer-te d'ajudant?ptnts

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quan vulguis, Marta! Ja saps que casa meva la tens oberta!
      Petonets i bona setmana,
      Olga

      Elimina
  2. Nada como un pan casero y hecho en casa, esos bocadillos sabrían a gloria.
    Petòns

    ResponElimina
    Respostes
    1. AAiixxx.....sí, Raquel! Me ha dicho que estaban riquísimos.
      Gracias por tu visita y tus palabras.
      Besos,
      Olga

      Elimina
  3. M'ha agradat molt el video que vas penjar a l'insta on se't veu fent les barres...tens un domini!!!! es nota que tots els diumenges practiques!

    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
    Respostes
    1. La Cristina va voler que pengés el video! Domini....no gaire! Encara em considero aficionada!
      Petonets i bona setmana,
      Olga

      Elimina
  4. Que bueno que es el pan casero y que olor mas buena que deja.Fantastico!
    Bss

    ResponElimina
  5. Que bueno que es el pan casero y que olor mas buena que deja.Fantastico!
    Bss

    ResponElimina

Digue'm què opines!!!