Top blocs de receptes

diumenge, 4 de juny de 2017

EL DIUMENGE....FEM PA!


 

Molts de vosaltres coneixeu la meva afició de fer pa a casa. M'encanta! I com som bastant panarres, doncs resulta molt agraït. 
La panificadora és un electrodomèstic que funciona bastant a casa meva!
Avui ha estat un dels molts diumenges que he fet pa. He triat una recepta del llibre EL ARTE DE HACER PAN de Cathy Ytak. La recepta portava farina de Kamut i com jo no en tinc l'he substituït per farina forta ecològica (harina recia ecológica, de El Amasadero). Tinc ganes de provar la farina de Kamut, a veure quan la puc comprar. 
A diferència d'altres receptes que tinc publicades, el pa d'avui ha fet el llevat en un banneton allargat. 
Vinga, us explico! 
INGREDIENTS: 
  • 270ml d'aigua mineral 
  • 1 c.sopera d'oli d'OVE
  • 1 c.cafè de suc de llimona
  • 350g de farina panadera o T55
  • 100g de farina forta ecològica 
  • 2 1/2c.c. de llevat deshidratat de forner
  • 1 1/2 c.c. de sal
  • 1 c.c. de sucre
PREPARACIÓ: 
  1. Introduïm els ingredients líquids (aigua, suc i oli) a la cubeta de la panificadora. 
  2. A continuació aboquem la farina, la sal, el sucre i el llevat. 
  3. Programem la màquina amb el programa d'amassat (1h50min.)
  4. Una vegada ha finalitzat el programa, aboquem la massa damunt el pedrís de la cuina prèviament enfarinat i li donem forma  regirant-la sobre ella mateixa.  La dipositem dins el banneton, la tapem amb un drap i la deixem reposar 30 minuts en un lloc on no tingui corrent d'aire.            
  5. Escalfem el forn a 250º. A la base del forn posem un cassó petit amb un dit d'aigua. 
  6. Quan ha passat el temps de repòs, aboquem la massa (donant-li la volta) damunt la safata de forn coberta amb una làmina de paper vegetal.   
  7. L'enfornem durant uns 30-35 minuts a 220º.  
  8. Una vegada ha finalitzat la cocció el deixem refredar sobre una reixeta. 
Hem tingut un bon dinar de diumengen....amb el pa fet a casa! Un #petitplaer que ens encanta gadir-lo en família!






6 comentaris:

  1. M'encanta la teva energia dels diumenges panarres!! Deu ser el moment de relax! Un diumenge ens presentarem a esmorzar!! Ptnts i bona setmana

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sense l'ajuda de la panificadora....no seria igual, Marta!
      Petonets i bona setmana, igualment!
      Olga

      Elimina
  2. Mmmm!...Amb el teu entusiasme,...hauré de buscar un RACONET per posar la PANIFICADORA:=)MªAssumpció

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quan hagi oferta al Lidl....aprofita-la! Sense ella no faria tants pans!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  3. Jo vindré amb la Marta. Aquests pans acabadets de fer cada diumenge... mmmmmmmmm que bons!!
    Pt
    Glòria

    ResponElimina

Digue'm què opines!!!