Top blocs de receptes

dijous, 8 de juny de 2017

MELMELADA DE PRÉSSEC GROC I PARAGUAIÀ #fruitadolçadelariberadebre



I aquí vinc amb una altra melmelada! A la Ribera d'Ebre tenim la fruita dolça al punt àlgid de collita i ho hem d'aprofitar! 
Em considero afortunada pel fet de tenir amics, companyes de feina i veïns que em regalen fruita dels seus horts. És un privilegi poder accedir a la fruita acaba de collir i en el seu punt idoni de maduresa! 
A començament de setmana van arribar a les mans uns préssecs grocs i uns paraguaians. Amb les peces més madures vaig decidir-me a fer aquesta melmelada, barrejant les dues classes de préssecs. 
No us puc dir res més que....ha quedat molt bona! 

INGREDIENTS:
  • 500g de préssec groc
  • 500g de préssec paraguaià 
  • 500g de sucre
  • Suc d'1 llimona
  • 1 maçana 
PREPARACIÓ: 
  1. Rentem molt bé els préssecs, els pelem i els trossegem. Fem el mateix amb la maçana. 
  2. Posem la fruita trossejada a la cassola on cuinarem la melmelada, incorporem el suc de llimona i el sucre. Ho remenem molt bé.
  3. Ho posem a coure durant uns 45 min. aproximadament. Mentrestant es cou anem eliminant l'escuma que es vagi formant. 
  4. Uns deu minuts abans de finalitzar la cocció la retirem del foc i triturem al nostre gust. La tornem a posar al foc. 
  5. Una vegada finalitzada la cocció omplim els pots i els posem 24h cap per avall (per fer el buit) o els posem al bany maria durant uns 20 minuts. 

Si us ve de gust passar un dia a esmorzar per casa.....sou convidats! 




4 comentaris:

  1. Olga, sí que tens molta sort. Tenir fruita collida de l'arbre és un plaer i un repte per a gaudir-la preparant melmelades tan bones com la teua.
    M'encanta. Besets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies per les teves paraules, Marisa! Cada vegada m'agrada més preparar melmeldes!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  2. La meva àvia sempre deia: si et regalen coses mai diguis que no!! És una alegria que et regalin fruita!! Molt ben aprofitada!! Engreixant el rebost! Ptnts

    ResponElimina
    Respostes
    1. Molt bon consell de la iaia, Marta!
      Petonets,
      Olga

      Elimina

Digue'm què opines!!!