Sempre m'ha cridat molt l'atenció el clafotí fet amb cireres, dolç tradicional de l'Occitània que . Enguany no vaig poder fer-ne cap! Quan em vaig decidir les cireres estaven a final de temporada i un dia per una cosa, un dia per un altra....em vaig quedar amb les ganes.
Fa unes setmanes vaig veure la publicacio de la Cristina del bloc BUFET DE POSTRES i em va cridar l'atenció. Havia preparat un clafotí amb albercocs! Jo tenia la nevera plena de préssecs paraguaians....així que...vaig anar a per feina!
Vaig seguir la seva recepta però vaig afegir-li un nou ingredient, el Cointreau. Ho vaig fer perquè al meu marit no li agrada la llet; vaig pensar que si li posava una mica de licor tenia més punts per que li agradés. I mira, així va ser, li va encantar! Ah! També li vaig posar una mica de sucre vainillat, que m'agrada molt.
El preparar aquest dolç em va servir com excusa per perfecta per estrenar un nou motlle. Aiiixxxx, com m'agrada!
Vinga, us explico!
- 2 ous mitjans
- 180ml de llet sencera
- 1 rajolí de Cointreau (una mica menys de 1/2 de tassa de cafè, aproximadament)
- 15g de sucre vainillat
- 165g g de sucre
- 80g de farina d'ús comú
- 3 o 4 préssecs paraguaians
- Sucre glass
PREPARACIÓ:
- Escalfem el forn a 180º.
- Rentem els préssecs, els pelem i els trossegem. Reservem.
- Batem els ous, la llet i el sucre. Incorporem la farina i continuem barrejant. No és una massa sòlida! Aboqueu-la al motlle.
- Incorporem els trossos de préssec a la massa i ho enfornem durant uns 50 minuts o fins que estigui consistent, ben quallat.
- Quan està cuit el traiem del forn i el deixem refredar.
- L'empolvorem amb sucre glass abans de servir.
I ja està! Tenim unes postres que són tot una delícia!
Gràcies, Cristina!
M'encanta aquest motlle nou!!!
ResponElimina...amb préssec segur que m'agradarà!
GRÀCIES!:=)MªAssumpció
Assumpció...seguríssim! És molt suau i finet!
EliminaPetonets,
Olga
Alternativa al claflotí de cireres! Bona opció! I aquest motlle (i els altres!!!) una passada!😘😘
ResponEliminaSí, Marta! I així aprofitem la bona fruita de temporada que tenim!
EliminaPetonets,
Olga