RISOTTO DE CARABASSÓ I FLORS DE CARABASSERA




Abans d'ahir, per sorpresa, el meu marit es va presentar a casa amb flors de carabassera. Quin goig feien! Automàticament va venir la qüestió...."com les farem?" 

Ell va trobar la solució! Buscant i remenant per la xarxa va trobar el risotto que avui us presento. Quina bona idea! 

El va trobar a cocina.facilisimo i em va passar els apunts. Ahir mateix el vam preparar per dinar i...vam gaudir moltíssim. Un gran descobriment! 
Això sí, per ell va ser sense formatge (alguna vegada us he dit que al meu marit no li agrada el formatge, oi?); us pot semblar estrany un risotto sense parmesà però és així. 
He fet una petita modificació a l'hora de mantecar l'arròs: he substituït la mantega per l'oli d'oliva. 
Vinga, us explico! 

INGREDIENTS: 

  • 360g d'arròs (si és carnaroli, millor)
  • 1l i 1/2 aprox. de brou vegetal
  • 2 carabassons 
  • 10 flors de carabassera
  • 1 ceba petita 
  • 1 all
  • pebre
  • 1 cullerada de parmesà ratllat per persona aprox. 
  • 1 got de cafè (dels de Duralex) de vi blanc
  • Sal
  • Oli d'OVE
  • Pebre mòlt 
  • 1 polsim de timó 
PREPARACIÓ:
  1. Tallem la ceba a trossets petits. Reservem.
  2. Tallem el carabassó a daus petits. Reservem. 
  3. Tallem les flors de carabassera en juliana (reservem uns tallets per decorar el plat). 
  4. Posem el brou vegetal a escalfar (durant el temps de cocció de l'arròs l'hem de mantenir ben calent). 
  5. En una paella posem a escalfar un bon raig d'oli d'oliva. Sofregim la ceba i l'all sencer. 
  6. A continuació incorporem el carabassó i el timó. Continuem sofregint i remenant. 
  7. Tot seguit afegim l'arròs. Aquest pas l'hem de fer a foc fort. 
  8. Abocar el got de vi blanc, remenar i deixar evaporar. 
  9. Incorporem el brou a poc a poc. Durant el temps de cocció (uns 18 minuts aprox.) hem de vigilar que l'arròs no es quedi sec. 
  10. Uns minuts abans de finalitzar la cocció de l'arròs afegim les flors. Remenem molt bé durant tres minuts. 
  11. Retirem del foc i mantequem amb el formatge i l'oli. 
  12. El servim decorat amb un trosset de flor i empolvorat amb pebre mòlt. 
Què us ha semblat? Nosaltres ens hem enamorat! Ens ha agradat moltíssim! 



Comentaris

  1. Sóc un gran fan dels risottos o del seus parents més propers, els arrosos cremosos, i és que amb ben pocs ingredients n'hi ha prou per gaudir d'un gran primer plat.
    Tal com l'has fet ha d'estar boníssim.
    Una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltíssimes gràcies per la teva visita i per les teves paraules! He fet pocs risottos, la veritat. Aquest ha quedat mooooolt bo, de veritat!
      Petonets,
      Olga

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!