Tot i que som a començament de setembre, encara podem gaudir d'uns bons préssecs. Al camp en trobem de moltíssimes varietats i ara ens arriben les tardanes. No ens resistim a deixar de gaudir de la fruita dolça d'estiu! Serà perquè no tenim ganes de que arribi la tardor?
Avui us porto un segon clafotí, una segona recepta que vaig provar després d'estrenar-me per primera vegada amb aquestes postres tant i tant delicioses i refrescants.
La recepta la vaig descobrir a DIRECTO AL PALADAR. Em va agradar molt que portés ametlla.....que bona és! Li dóna un toc molt especial, tant la farina com l'ametlla laminada....i si l'acompanyeu d'una bola de gelat de vainilla, no té nom!
Vinga, us explico!
- 2 ous L
- 80g de sucre
- 1 polsim de sal
- 1/2 cdta d'essència de vainilla
- 30g de farina d'ametlla
- 20g de farina d'ús comú
- 100g de crema de nata fresca (creme fraiche)
- 2 préssecs grans tallats a daus
- Una mica de mantega per greixar el motlle
- Sucre glass i un grapat d'ametlla laminada per decorar
PREPARACIÓ:
- Escalfem el forn a 180º i greixem el motlle amb una mica de mantega.
- Tamissem la farina. Reservem.
- Batem els ous, el sucre, el polsim de sal i l'essència de vainilla fins que augmenti de volum i es faci blanquinosa. Si ho fem amb la KA, utilitzem l'accessori de varetes a alta velocitat.
- Tot seguit incorporem la farina tamissada i la farina d'ametlla suaument, a poc a poc. Amb la KA canviem l'accessori varetes per la pala i incorporem les farines a poc a poc, a velocitat 1.
- Per últim, afegim la crema fresca i ho acabem de barrejar.
- Col·loquem 3 parts dels daus de préssec al motlle i a continuació la massa. Repartim els daus que ens queden per sobre. Empolvorem amb una mica de sucre.
- Enfornem durant uns 30 minuts (fins que la massa hagi quatllat i per sobre estigui una miqueta daurada).
- Una vegada ha finalitzat la cocció el deixem refredar. El podeu menjar tebi o fred (a mi m'agrada més fred).
- El presentem amb ametlla laminada per sobre i sucre glass.
Mmmm...si té nom: DELICIÓS!!!=)MªAssumpció
ResponEliminaAssumpció....també t'agradarà!
EliminaPetonets,
Olga
Hola Olga. M'encanta el prèssec o bresquilla com li diem per ací. El cafloutis de maduixa que jo vaig fer, també porta ametlla i m'agrada molt més.
ResponEliminaM'emporte el meu trosset.
Besets
Marisa, els meus iaios paterns (de Montalbán, Teruel) deien "presquillas y prescos"! M'ho has fet recordar!
EliminaPetonets,
Olga
Hola!! Quina pintasaaa , amb una bola de gelat, te que ser molt bo 😋 Ptnts
ResponEliminaSílvia, amb el gelat és....una passada!
EliminaPetonets
Olga
Ai Olga, com m'agraden els préssecs! Presentats així, en clafoutis sembla una delícia! a vegades oblidem altres postres que sempre hi són!!!
ResponEliminaPetons bonica
Marta, per mi ha estat l'estiu del descobriment del clafoutis! Amb préssec....molt bo!
EliminaPetonets,
Olga
M'encanta aquest pastís amb els préssecs, són una temptació :) 1 petó
ResponEliminaLídia, tens raó! Els préssecs són una gran temptació! I en pastís...ja no diguem!
EliminaPetonets,
Olga
Que buena sin lugar a dudas esta combinacion. Genial.
ResponEliminaPetons
Gràcies, Miquel! Sí, amb el toc de l'ametlla queda molt bo!
EliminaPetonets,
Olga
una molt bona combinació, m'encanta el préssec amb els fruits secs. petons
ResponEliminaSí, Roser! Amb l'ametlla per sobre és molt bo!
EliminaPetonets,
Olga
Olga, n'havia fet de cireres, aquest l'haureu de provar de fer!!!
ResponElimina