Avui he gaudit moltíssim. He tingut un cap de setmana tranquil: de fer moltes coses per casa, de gaudir de la família, de preparar un sopar amb amics, de cuinar receptes noves......un no parar però amb serenor, amb placidesa, amb calma i amb molta pau interior. Dels que a mi m'agraden!
Aquest matí, després de recollir tots els estris, plats, copes i coberts del sopar d'ahir....he preparat pasta fresca per dinar. Fa molt temps que no la feia!
Tenia moltes ganes de preparar la recepta de les Germanes Simili, del seu llibre PASTA FRESCA, al auténtico estilo italiano. Los secretos de la pasta hecha en casa. I avui ho he fet! No l'he amassat a mà, ho he fet amb l'amassodora KA. Ha quedat....moooolt bona! Ha tingut un aspecte clau el tipus de farina que he utilitzat: semola di grano duro rimancinata.
Quin canvi respecte a les altres vegades que he fet pasta fresca! Total! Es queda amb mi aquest tipus de farina!
Vinga, us explico!
INGREDIENTS:
- 400g de farina rimancinata, sémola de gra dur
- 4 ous
PREPARACIÓ:
- Tamissem la farina i l'aboquem al bol de la KA.
- Incorporem els ous al bol i batem uns minuts amb l'accessori pala.
- A continuació canviem la pala pel ganxo amassador i amassem durant uns 8 o 10 minuts (he fet un descans entremig).
- Quan veiem que la massa està compacta la retirem del bol, formem una bola i la deixem reposar dins un bol muntat amb una mica d'oli. Cobrim el bol amb film transparent i ho fem reposar una mitja hora.
- Ha arribat el moment de treure la màquina de la pasta! Enfarinem molt bé el pedrís i ens assegurem que la màquina està molt ben fixada.
- Tallem la massa de la pasta en porcions. Aplanem amb la mà cada porció i la passem per la màquina fins arribar a la mida adient per fer els tallarins o tagliatelle (amb la meva màquina he arribat al núm.5). No els he fet excessivament llargs.
- Conforme anem tallant la pasta l'anem penjant al penjador . El meu és fet pel meu pare! És un manetes!
- Una vegada hem finalitzat el laminat de la pasta ens preparem per fer la cocció. He seguit els consells de les Germanes Simili: aigua sense sal (no s'afegeix la sal fins que torna a bullir una vegada hem incorporat la pasta).
- Escorrem la pasta i immediatament incorporem la salsa que més ens agradi. Arribat a aquest moment sempre recordo el consell de l'Antonella Speranza...."la pasta no espera mai a la salsa!".
- Emplatem al nostre gust.
I ara només ens queda gaudir d'un bon plat de pasta fresca feta a casa! Tot un petit gran plaer!
Laboriosa...gratificant...un veritable plaer!:=)MªAssumpció
ResponEliminaÉs més laboriosa del que sembla, Assumpció! M'engrescaré en fer-ne més sovint!
EliminaPetonets,
Olga
Ei!!!Pasta fresca! Que bona!! LA farina que la compres per internet? Aquesta és 00? M'has fet venir ganes de fer pasta (l'apuntaré a la llista dels pendents!!!) Ptnts bonica!
ResponEliminaSí, a El Amasadero! Et guardo una bosseta per tu, per a que la provis!
EliminaPetonets i bona setmana, Marta!
Olga
M'agradaria fer pasta casolana però veig molta feina, sobretot em fa mandra l'assecat, que no tinc lloc, però veient la pinta, hauré de fer un pensament :) T'ha quedat super ;)
ResponEliminaLídia...sembla molta feina però no ho és! De veritat! Si t'animes...ja veuràs com xalaràs!
EliminaPetonets,
Olga
La pasta fresca es la mas buena y hacerla en casa es una gozada doble, mientras la haces y despues cuando la disfrutas.
ResponEliminaPetons
Sí, Miquel! És un petit gran plaer culinari!
EliminaPetonets,
Olga
Fa dies que la màquina de fer oasta descansa. Hauré de treure-li la pols i buscar aquesta farina 😉
ResponEliminaPtnts
Glòria
Aviat solucionarem el tema farina.....i treuràs la màquina de pasta!
EliminaPetonets,
Olga