La recepta que us presento avui és....nadalenca total!
És la recepta amb la que he estrenat un nou motlle (i hem fet molta broma amb els companys i companyes de l'escola!) i la recepta amb la que confirmo la meva admiració pel bloc I LOVE BUNDT CAKES, bloc especialitzat en bundts.
He fet una senzilla adaptació de la seva recepta Candied Fruits Bundt Cake, recepta protagonitzada per la fruita confitada. He decidit posar-hi només taronja confitada (perquè és l'única fruita confitada que m'agrada a mi) i he volgut afegir-hi xocolata perquè la combinació és...una delícia. Ah! I el rom l'he substituït per Cointreau perquè penso que hi diu molt amb la taronja confitada (de fet, és licor de taronja).
Vinga, us explico!
INGREDIENTS:
- 125g de mantega a temperatura ambient
- 230g de sucre
- 325g de farina
- 1 cdta de Royal
- 1/2 cdta de bicarbonat
- 4 ous
- 1cdta de Cointreu
- 260g de crema fresca
- 100ml de llet sencera
- 4 rodanxes de fruita confitada
- 50g de perles de xocolata
- Sucre glass per decorar (sucre glass normal+sucre glass vainillat)
PREPARACIÓ:
- Escalfem el forn a 170º.
- Preparem el motlle; el greixem amb spray desemmotllant.
- Tamissem la farina, el Royal, la sal i el bicarbonat. Reservem.
- Barregem la llet amb la crema fresca. Reservem.
- Tallem a daus molt petites la taronja confitada. Reservem.
- Batem la mantega amb el sucre (amb la KA, amb accessori pala a velocitat 4) fins que blanquegi.
- Baixem la velocitat a la posició 1 i afegim els ous. Ho hem de fer d'un en un i tenint en compte que no hem d'incorporar un fins que l'anterior no està ben incorporat a la massa.
- Afegim la cdta de Cointreau.
- Incorporem la farina tamissada i la llet barrejada amb la crema fresca, alternativament: Farina-llet-farina-llet-farina.
- Acabem de barrejar-ho tot amb una espàtula i incorporar la xocolata i la taronja confitada. Barrejar-ho molt ben barrejat.
- Aboquem la massa al motlle. Fem uns cops damunt el pedrís de la cuina.
- Enfornem durant uns 50 minuts o fins que el testador surti net.
- Traiem el motlle del forn i el deixem reposar durant uns 10 minuts.
- Desemmotllem el bundt i el deixem refredar damunt una reixeta.
- Finalment, decorem amb sucre glass.
Un plaer per la vista....i ....com no?...PROBAR-LO!:=)MªAssumpció
ResponEliminaMoooltes gràcies, Assumpció! Per mi va ser un plaer compartir-lo amb vosaltres!
EliminaPetonets,
Olga
Hmmmm, Nadalenca i boniiiiisima
ResponEliminaGràcies, Lolines! Sí, el gustet és nadalenc, nadalenc!
EliminaPetonets,
Olga
oHHH me encantan tus moldes!! y tus bizcochos, envidia que tengo y lo sabes. Un besito querida Olga.
ResponEliminaPilar...¡si fuéramos vecinas los compartiríamos! Gracias por tus palabras.
EliminaBesos,
Olga
M'encanta, m'encanta, m'encantaaaaaa!!!!!
ResponEliminaI m'encanta també l'expressió donar copets al pedrís de la cuina... a casa també ho diem 😉
Ptnts
Glòria
Gràcies, Glòria! És una expressió molt nostra! A mi m'agrada molt, també!
EliminaPetonets,
Olga