La recepta que avui us porto ja fa dies que la tinc pendent de publicar aquesta recepta. Setmanes enrera vam passar uns dies estranys (encara els passem) i pensar en les festes que aviat vindrien em va ajudar força. Altres vegades us he dit que el Nadal m'encanta...els que em coneixen saben que sí, us ho poden confirmar!
De fet, més que una sopa sembla una crema lleugera. Respecte a la recepta original he substituït la mantega per l'oli d'OVE i he augmentat la quantitat de gambes.
Ens va agradar molt! Vinga, us explico!
INGREDIENTS (6p aprox.):
- 30g de ceba
- 30g d'oli OVE
- 400g de carabassa pelada i trossejada
- 100g de patates pelades i trossejades
- 12 gambes mitjanes pelades crues (6 reservades per decorar el plat)
- 500g d'aigua
- 150g de nata per cuinar
- 1 cdta de sal
- 1 polsim de pebre
PREPARACIÓ:
- Posem la ceba i l'oli al got. Trossegem 3segons/Vel.5. A continuació ho sofregim 3 min/Varoma/Vel.1.
- Afegim la carabassa, la patata, les gambes i l'aigua i ho fem coure 15min./100º/Vel.2.
- Una vegada ha finalitzat la cocció ens esperem un minuts i triturem 1min./Vel.10.
- Incorporem la sal,el pebre, la nata i la resta de les gambes. Ho fem coure 4 minuts/100º/gir esquerra/Vel. cullera.
- Repartim la sopa als plats, tasses o bols. Ho decorem amb les gambes, un polsim de pebre mòlt i unes gotetes d'oli OVE. Plat enllestit!
Un plat sense gaire complicació i que té un gust molt especial a...festa! Que vagi molt de gust! I recordeu...pareu la taula ben bonica!
Mmm! m'encanta...apunto comprar: carbassa...i...GAMBES!!!Genial!:=)MªAssumpció
ResponEliminaÉs mooooolt bona, Assumpció! Moltes gràcies per les teves paraules i les teves visites...gràcies per ser-hi sempre!
EliminaPetonets,
Olga
Sempre venen de gust aquestes sopes però tan innovadores com les fas tu encara no m´hi he posat.
ResponEliminaSempre, sempre! I més quan fa molt fred!
EliminaPetonets, Cristina!
Olga
Recepta ideal per aquests dies de fred que està fent, quina bona combinació!! petonets!
ResponEliminaSí, Eva! I al portar gambes fa una mica més de festa, oi?
EliminaPetonets,
Olga
Molt fan de les cremes, espectacular¡
ResponEliminaPtnts
Gràcies, Marta! Visca les cremes!
EliminaPetonets,
Olga