El post d'avui va dedicat a la meva estimada Glòria...bé, a la nostra estimada Glòria, oi Marta? A la meva padrina bloguera!
Gràcies a la Glòria vaig entrar al món dels bloguers i...gràcies a ella i a la Marta encara sóc per aquí. Elles dues m'han obert la porta a conèixer molta gent i molt bona gent d'aquest "mundillo bloguer" i els estaré sempre molt agraïda.
La Glòria del bloc NO TOT SÓN POSTRES A LA CUINA és la reina de les galetes, dels escabetxos, de les cremes de verdures...i, sobretot, dels cócs. En té publicades gairebé 100 receptes! Impressionant receptari que us recomano!
Entre tantes i tantes receptes ho vam tenir una mica difícil per triar. Finalment ens vam decantar per aquest CÓC DE CLARES I VAINILLA. Què us puc dir? Doncs que és excel·lent! A mi, que m'agrada moltíssim la vainilla m'ha enamorat de debò. És flonjo, humit, suau, delicat...
Ho voleu comprovar vosaltres? Vinga, us explico!
He seguit uns altres passos a l'hora de fer-lo, a veure què li sembla a la Glòria!
INGREDIENTS:
- 6 clares d'ou
- 1 polsim de sal
- 200g de sucre
- 150g de farina de rebosteria
- 50g d'oli d'OVE
- 50g de llet sencera a temperatura ambient
- Mig sobre d'impulsor químic Royal
- 1 cda de pasta de vainilla concentrada
- Sucre glass per decorar
PREPARACIÓ:
- Greixem un motlle amb mantega i farina.
- Escalfem el forn a 200º.
- En un bol barregem el sucre, l'oli, la llet i la pasta de vainilla. Reservem.
- Tamissem la farina i el Royal. Reservem.
- Muntem les clares a punt de neu fort (amb el polsim de sal i la KA és impressionant com queden!).
- Baixem la velocitat al mínim i, molt poc a poc, anem afegint la barreja del sucre, oli, llet i vainilla.
- A continuació anem incorporant en tres o quatre vegades la farina tamissada. Ho acabem de barrejar amb l'espàtula.
- Aboquem la massa al motlle. Fem uns copets al pedrís de la cuina. Ja el tenim enllestit per enfornar-lo.
- Enfornem el cóc a 180º-200º durant uns 30 minuts o fins que el punxeu el testador surti net.
- Una vegada finalitza la cocció el deixem reposar dins el motlle uns 10 minuts.
- Desemmotllem i el deixem refredar sobre una reixeta.
- Quan està fred l'empolvorem amb sucre glass.
Animeu-vos a visitar el cóc de la Marta i veure la seva recepta. Ja veureu quines fotografies més boniques fa!
Ho podeu fer aquí!
Ooooohhhhhh quina sorpresa
ResponEliminaSou tremendes!!!!!
No sabeu com us estimo
Ara toca un @cuinema6mans de veritat!
Ptnts
Glòria
Olga! Genial!!! M'ha encantat fer aquesta sorpresa a la Glòria, crec que copiant-li aquest coc dels cent que en te publicats, hem triomfat les 3!
ResponEliminaun petonàs!!!!