La recepta que us porto avui és de la Revista Thermomix nº 111, la d'aquest mes. Després dels excessos nadalencs ofereixen unes receptes saludables i lleugeres. Només llegir-la vaig decidir que la faria!
M'agrada la carxofa i m'agrada la crema de carxofa! Vaig tenir el plaer de tastar-la per primera vegada a mans de la Glòria, al dinar @cuinema6mans del passat Nadal.
Us avanço que aquesta crema la repetiré, i tant que la repetiré! Ja tinc pensada alguna versioneta....
Vinga, us explico!
INGREDIENTS:
- 4 carxofes fresques grans
- Suc de llimona
- 700g d'aigua
- 50g d'oli d'oliva VE
- 200g de ceba dolça (recepta original, 100g de cebolleta)
- 1 cdta de sal
- 30g mantega (jo no)*
- Pebre mòlt
PREPARACIÓ:
- Netegem les carxofes. Els cors els posem a remull amb aigua i suc de llimona. Reservem uns trossets petits per la decoració final del plat.
- Posem dins el got l'oli i la ceba tallada a quarts. Trossegem 3segons/Vel.5. Tot seguit sofregim 6 min/120º/Vel.1
- A continuació incorporem l'aigua, la sal i els cors de carxofa. Ho fem coure 25 min/100º/Vel.1
- Triturem 3min/Vel.10.
- *Opcional. Aquest pas jo no l'he fet: Segons la recepta original ara toca afegir la mantega i barrejar 30segons/Vel.4.
- Passem els trossets de carxofa per la paella, fins deixar-los daurats.
- Servim el plat empolvorat amb pebre mòlt, els trossets de carxofa col·locats al centre i un raig d'oli OVE.
I a gaudir! A gaudir d'una crema de verdures deliciosa i saludable!
Si voleu conèixer les receptes crema de carxofes de les meves amigues....us les enllaço!
Crema de carxofa de la Glòria AQUÍ
Crema de carxofa de la Marta AQUÍ
MMmm!!!...impresindible... espectacular...la reina de l'hivern:=)MªAssumpció
ResponEliminaA tu sé que t'encanta! Petonets, Assumpció!
EliminaOlga
Una crema muy buena y sanisima. Fan de las alcachofas.
ResponEliminaBss
A mi cada vegada m'agraden més!
EliminaPetonets i molt bona setmana, Miquel!
Olga
Hola Olga.
ResponEliminaNo sé què passa avui però no puc publicar el missatge... si de cop en trobes 3, esborra els que et facin menys gràcia :)
Bé, el que fa hores que intento dir-te és que trobo aquesta crema una genialitat! M'agraden molt les carxofes i estic segura que, amb thermomix i sense, és un encert!!!
Bona setmana reina.
Cap problema amb el missatge, Dolors! S'ha publicat perfectament i només hi havia un!
EliminaMoltíssimes gràcies per les teves paraules.
Petonets i molt bona setmana,
Olga
A mi m'encanta!!!!!
ResponEliminaFa molt de temps que la faig!!!!!
Petonets
Jo l'acabo de descobrir feta d'aquesta manera! Repetiré, repetiré i repetiré!
EliminaPetonets,Eva!
Olga
Eiiiiiiii, això és un @cuinema6mans encobert!😉
ResponEliminaQue bona és la crema de carxofes, veritat?
Ptnts
Glòria
JJjajajajjajaaa! Ha estat la meva manera d'agrair-vos el fet que m'agradi tant la crema de carxofes! És boníssima!
EliminaPetonets i molt bona setmana,
Olga
A casa, la faig i agrada a tota la familia.
ResponEliminaA nosaltres ens ha encantat!
EliminaPetonets i molt bona setmana,
Olga
Espectacular Olga y seguro que con un sabor divino. En casa nos encantan las alcachofas, pero nunca las he preparado así. Tomo nota
ResponEliminaBesitos y buena semana.
Pilar...si la haces...¡ya verás! Te gustará muchísimo.
EliminaUn beso enorme,
Olga
No et diré Mai que no a una crema de carxofes!! I si està sobre Aquest plat menys, preciós! I si tenies ganes d'un #cuinema6mans només ho has de dir!! Ptnts bonica
ResponEliminaEl plat...m'encanta! Me'l vaig comprar abans de Nadal!
EliminaPetonets,
Olga
Hola Olga. Tinc carxofes i m'agradaria tastar la crema. Me l'emporto, però la faré demà i sense mantega.
ResponEliminaBeset i ja et dic.
Com jo! Sense mantega! T'agradarà, Marisa.
EliminaPetonets,
Olga
Doncs, mira que si. Dues vegades l'he feta i m'encanta.
Eliminahttp://thermofan.blogspot.com.es/2018/03/crema-de-alcachofas_18.html