Festa grossa al bloc No tot són postres a la cuina. Què celebra? Doncs....cent cócs publicats! Cent! Es diu ben aviat!
Per aquesta gran ocasió la Glòria ha volgut que l'acompanyem la Marta i jo amb el @Cuinema6mans que avui totes tres us portem. Tot un honor!
La proposta de la Glòria va ser aquest cóc de llet calenta. Sorprenent! Ella l'havia vist al bloc Webos Fritos i jo el tenia "clixat" del bloc AliterDulcia.
El que avui us presentem és un cóc deliciós, humit, suau i elegant, molt elegant. Us animo a fer-lo i sabreu per què us dic que és elegant...
Jo us explico la recepta per Thermomix...fa pocs dies que gaudeixo d'una Thm5 (que em té enamorada) i em venia de gust preparar-lo amb ella.
A la recepta original porta les llavors de la vainilla però com jo no tenia he utilitzat vainilla en pols.
Vinga, us explico!
- 4 ous M
- 300g de sucre
- 250g de llet sencera
- 220g de mantega a temperatura ambient
- 1 cdta de vainilla en pols
- 10g d'impulsor ROYAL
- 290g de farina de rebosteria
- Sucre glass per decorar
PREPARACIÓ:
- Escalfem el forn a 180º.
- Preparem el motlle a utilitzar: el muntem amb mantega i l'empolvorem amb farina. He seguit el "truquillo" que ens explica la Susana al WebosFritos i m'ha agradat molt el resultat: empolvorar el motlle utilitzant un colador. Jo he utilitzat un de xemeneia, no molt alt.
- Pesem la farina i el Royal. Reservem.
- Col·loquem la papallona i aboquem els ous, el sucre i la vainilla en pols. Batem durant 5min/Vel.3.
- Mentrestant posem la llet a escalfar al foc, amb la mantega. Anem remenant ajudant a que la mantega es vagi desfent. Just al moment que comenci a bullir apaguem el foc i retirem.
- Programem Vel.2 sense temps ni temperatura i aboquem molt a poc a poc la llet calenta a la barreja dels ous i el sucre. Amb paciència....a poc a poc.
- A continuació retirem la papallona i aboquem la farina barrejada amb el Royal. Barregem 15segons/Vel.4.
- Aboquem la massa dins el motlle i fem uns copets damunt del pedrís de la cuina.
- Enfornem 40 minuts a 180º i 10 minuts a 170º. Punxem el cóc per comprovar si està ben cuit.
- Quan el treiem del forn el deixem uns minuts dins el motlle i després el posem a refredar sobre una reixeta.
- Quan està fred l'empolvorem amb sucre glass. Us quedarà més bonic!
A banda d'animar-vos a fer-lo us animo visitar les receptes de les meves amigues...
- El cóc de llet calenta de la Marta, Padenous
- El cóc de llet calenta de la Glòria, No tot són Postres
Veritat que és bo???? Vam fer bona tria!
ResponEliminaPtnts
Glòria
Em va fer molta il·lusió la proposta de la Glòria! Un gustasso haver compartit el vostre @cuinema6mans!! Un cóc súper bo, oi?
ResponEliminaOoohh! Jo en vull un trosset...
ResponEliminaHmmm, segur que està bonissim.
ResponEliminaUn coc especial, per una blocaire especial!! Quin luxe aquest #cuinema6mans d'avui!
ResponEliminaJa podem anar pensant el proper!
Ptns Olga
Visca les col.laboracions, continueu així!! sempre surten coses xules i divertides. petons
ResponEliminauna pinta brutalment bona!!! entre totes me n'esteu fent moltes ganes de fer-lo!!! jeje petons
ResponEliminaFa una pintassa tremenda! ja vaig estar veient les fotografies de les 3 per Instagram i quina gana!! t'has animat amb la Tm5 veig, jo estic que no paro ;). Petonets!
ResponElimina