Top blocs de receptes

dilluns, 19 de febrer de 2018

FOCACCIA DE ROMER I OLIVES NEGRES AROMATIZADA AMB OLI D'ALL @LaMasrojana

La focaccia que avui us porto té un doble valor per mi: que és la primera que preparo al forn de llenya de #casaquarteró i que està feta amb els productes La Masrojana que tant m'estimo. 
Els productes triats per la recepta d'avui han estat les olives negres d'Aragó i l'oli d'oliva arbequina amb all. 
Aquest oli d'oliva forma part de tota una gamma molt atractiva d'olis aromatitzats. Us animo a tastar-los! 

Vaig a per la recepta! 

INGREDIENTS: 

  • 6oo grs de farina de força
  • 380 grs d'aigua
  • 20 grs d'oli d'oliva verge extra + una mica més pel toc final 
  • 25 grs de llevat fresc
  • 1 polsim de sucre
  • 1/2 culleradeta de sal
  • Romer
  • Olives negres d'Aragó La Masrojana
  • Oli d'oliva arbequina amb all La Masrojana 

PREPARACIÓ: 
  1. Preparem la massa. Posem dins el got la farina, 320 gr d'aigua, 20 gr d'oli, el llevat i el sucre. Amassem 2 minuts/Got tancat/Velocitat espiga. 
  2. Afegim la sal i la resta de l'aigua. Tornem a amassar 2 minuts/Got tancat/Velocitat espiga.
  3. Muntem bé una safata del forn amb oli d'oliva (o si cobrim la llanda del forn amb paper vegetal, muntem el paper) i, amb les mans muntades d'oli, aboquem la massa. Formem una bola.                      
  4. Muntem un bol gran amb oli d'oliva arbequina amb all  i cobrim la bola de massa.  Deixem reposar fins que pugui doblar el volum (20-30 minuts).        
  5. Una vegada ha augmentat el volum la massa l'estenem amb els dits ben muntats amb oli. Hi fem unes marques amb els dits, pressionant amb força. 
  6. Muntem la massa amb oli d'all i aboquem un bon raig d'oli d'oliva. El repartim molt bé. 
  7. Col·loquem les olives negres i empolvorem amb romer.                                                
  8. Ho enfornem uns 20 minuts a 200º. 
  9. Una vegada tenim cuita la focaccia la deixem refredar sobre una reixeta. 

Un petit gran plaer amb un gust impressionant mediterrani!


13 comentaris:

  1. oohhh t'ha quedat molt autèntica no??? m'encanta la focaccia, me la menjaria cada dia sola tal qual! el romaní i les olives negres li donen un toc brutal! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi me passa igual! Amb oli i sal ja la trobo boníssima!
      Gràcies per la visita i per les teves paraules, Roser!
      Petonets i bona setmana,
      Olga

      Elimina
  2. Quina passada de focaccia! I amb la qualitat dels productes LaMasrojana ja és per nota , un 10 🔝🔝🔝🔝🔝
    Ptnt
    Glòria

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moooltíssimes gràcies per la nota!
      Petonets i molt bona setmana, Glòria!
      Olga

      Elimina
  3. Divina! hace días que no la preparo y es que en casa me la quitan de las manos jejeje. Me ha hecho mucha ilusión ver el macetero, lo tengo desde mi viaje de novios, lo compré en El huerto del Cura en Elche! bueno compré dos y este ha sobrevivido a los casi 40 años. He salido a la terraza a hacerle una foto nada mas verlo :)
    Besitos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. ¡Gracias, Pilar! Nosotros, como somos unos panarras, la deboramos. El macetero...de la madre de mi suegra. ¡Tiene mucha historia!
      Besos y buena semana,
      Olga

      Elimina
  4. La focaccia a casa ens encanta, he vist aquesta i m'han agafat ganes de menjar-ne!!!! Amb aquest proveïdor tens l'èxit garantit! Ptnts

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi em va passar igual al veure les de l'Albert! Em vaig posar i..pim,pam!
      Petonets i molt bona setmana, Marta!
      Olga

      Elimina
  5. Boníssima! Ami les olives em pirren!.

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi...em farien mal! El meu sogre em deia que semblava un tord!
      Petonets i molt bona setmana, Cristina!
      Olga

      Elimina
  6. Respostes
    1. Sí, Marta! Ens ha agradat moltíssim!
      Petonets i molt bona setmana,
      Olga

      Elimina
  7. Què guapa t'ha quedat i no dubto pas que boníssima!!! petons

    ResponElimina

Digue'm què opines!!!