Top blocs de receptes

dimecres, 21 de febrer de 2018

LLENTIES AMB CANANES


La setmana passada vaig fer aquestes llenties i...no he parat de pensar en elles. Quines ganes tinc de repetir-les! Van ser un "dit i fet" i no m'imaginava que tindrien tant èxit. Vaig descongelar cananes per fer una fideuà, hi havia massa quantitat i vaig reservar unes quantes per fer les llenties. Quin encert! Un plant senzill, sense cap complicació i molt gustós. 
Vinga, us explico! 

INGREDIENTS: 
  • 300g de llenties
  • 700g d'aigua
  • 50g d'oli d'OVE
  • 1 grapat d'arròs
  • 250g de cananes trossejades
  • 1 ceba grossa (200g aprox.)
  • 100g de tomàquet natural triturat  
  • 1 fulla de llorer
  • 1 polsim de pebrot roig dolç de La Vera
  • Sal
PREPARACIÓ AMB THERMOMIX: 
  1. Posem en remull les llenties durant dues hores. 
  2. Tallem la ceba en 4 parts i la introduïm dins el got. Afegim l'oli i trossegem 5segons/Vel.4. 
  3. Baixem la ceba amb l'ajuda de l'espàtula. Sofregim 5 minuts/Varoma/Vel.1
  4. Incorporem el tomàquet i sofregim 6min/Varoma/Velocitat cullera. 
  5. A continuació és el torn d'afegir les cananes i sofregir-les durant 5minuts/Varoma/Velocitat cullera. 
  6. Rentem i escorrem les llenties. Les aboquem al got. 
  7. Incorporem la fulla de llorer, el polsim de pebre roig, la sal i l'aigua. Ho fem coure 30minuts/100º/Vel.cullera. Al cap de 10 minuts afegim l'arròs pel forat de la tapa, sense parar la màquina. 
PREPARACIÓ TRADICIONAL:  preparem un sofregit de ceba i tomàquet. Incorporem les cananes i continuem sofregint. Al cap d'uns minuts afegim les llenties i l'aigua. Empolvorem amb una mica de pebre roig de La Vera i salem. Quan quedin uns 15 minuts per finalitzar la cocció de les llenties incorporem l'arròs. Ho deixem reposar. 

Què us han semblat? Creieu que us agradaran? Jo penso que sí! 


5 comentaris:

  1. Les llenties amb arròs, per si sol, és un plat molt complert, amb les cananes, a més de complert ha de ser deliciós.
    Quina bona idea, Olga. Segur que la provaré.
    Una abraçada.
    Manel.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies, Manel! T'asseguro que t'agradaran...i molt!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  2. Muy apetecible este guiso y super completo.
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ho és, Miquel! A casa ha triomfat!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  3. Oooh quin encert! M'agrada molt aquesta combinació, segur que exquisida! Ptns

    ResponElimina

Digue'm què opines!!!