Som a les portes del cap de setmana i he pensat en deixar-vos un senzill pastís de taronja per si us voleu animar a endinsar-vos a la cuina i encendre el forn.
A l'hort de Fons els tarongers estan en plena producció i amb un punt de dolçor que m'agrada molt. Quina sort poder-ne gaudir d'elles!
Amb aquest pastís vaig estrenar un llibre que feia molt temps que tenia a la reserva: PASTELES, de Martha Stewart. És un llibre amb 150 receptes de cócs, pastissos per acompanyar el cafè, bundts, pastissos d'una capa, pastissos de formatge, pastissos gelats, pastissos de fruita i pastissos de més capes. Una gran varietat! Un llibre genial! Jo em quedo embadalida mirant-lo, fullejant-lo, llegint les receptes...
Ha estat la meva primera compra per internet a través de la plataforma LIBELISTA, plataforma de venda online de llibres de les llibreries locals. A Móra d'Ebre tenim sort perquè BASSA, LA PAPERERIA forma part de Libelista. Encomanes el llibre que desitges per internet i el pots passar a recollir per la llibreria del teu poble o barri. Cliqueu aquí si voleu saber una mica més. Us ho recomano!
INGREDIENTS:
*com es un llibre de receptes americanes les unitats de mesura són les cup (tassa) i tablesponn o teaspoon (cullera, cullereta)
*com es un llibre de receptes americanes les unitats de mesura són les cup (tassa) i tablesponn o teaspoon (cullera, cullereta)
- Mantega i farina per preparar el motlle
- 120g/1 cup de farina normal
- 140g de sucre (reservar 2 cullerades per ensucrar les taronges)
- 1/2 cdta/teaspoon d'impulsor Royal
- 1/8 cdta/teaspoon de bicarbonat
- 1 polsim de sal
- 1 iogurt natural
- 1/4 tassa/cup d'oli de gira-sol
- 1 ou L
- 1/2 cdta d'extracte de vainilla
- Suc de 1/2 taronja aprox.
- 2 taronges
PREPARACIÓ:
- Escalfem el forn a 180º.
- Preparem el motlle (rodó, de 20 cm): l'untem amb mantega i empolverem farina. Reservem.
- Ratllem la pell de mitja taronja i tallem unes tiretes de pell (per decorar).
- En un bol gran barregem la farina, 124g de sucre, el Royal, el bicarbonat i la sal.
- En un bol mitjà barregem el iogurt, l'oli, la ratlladura, el suc de taronja, l'ou i la vainilla.
- Incorporem la barreja dels líquids amb la barreja de la farina a poc a poc, barrejant amb una espàtula fins al moment en que tot queda lligat.
- Aboquem la massa al motlle i fem uns cops damunt del pedrís de la cuina.
- Fornegem el pastís durant uns 25 minuts. El deixem reposar uns minuts dins el motlle i després el fem refredar sobre una reixeta.
- Una vegada està el pastís fred podem preparar la decoració o acompanyament: pelem la taronja, separem els grills i els tallem a trossets. Els empolvorem amb el sucre i els podem posar al centre del pastís juntament amb les tiretes reservades de pell de taronja.
Si acompanyeu el pastís amb els trossets de taronja us asseguro que us encantarà!
Mmmm...com ja saps m'encanten els cocs i amb aquest toc encara més.
ResponEliminaDisfruteu-lo!:=)MªAssumpció
Assumpció...és molt bo! La taronja ens encanta!
EliminaPetonets i bon cap de setmana,
Olga
Caram, caram, caram...aquest llibre me l'he de fer a mans 😉
ResponEliminaPtnts
Glòria
El llibre....m'encanta! Bé...potser no t'has de refiar massa de la meva opinió...m'agraden tots!
EliminaPetonets i bon cap de setmana,
Olga
Pinta molt bé aquest llibre, igual que el pastís que ens portes avui!
ResponEliminaAquestes taronges de l'hort de Fons... desitjades taronges!!!
petons
Molt, Marta, molt! És molt xulo! Em falta temps per posar tantes coses en pràctica...
EliminaPetonets,
Olga