El bundt que us porto avui és un dels que vaig preparar pel meu aniversari, per l'esmorzar amb els companys de l'escola. Ja sabeu que m'encanta fer bundts!
Gaudeixo molt preparant-los, amb els motlles, desemmotllant-los i finalment compartint-los amb qui més estimo i aprecio.
La recepta d'avui és la meva versió riberenca del bundt cake Chip&Bourbon del llibre de la Bea Roque, EL RINCÓN DE BEA.
He eliminat les nous de la llista d'ingredients i he substituït el bourbon per...ratafia Can Roman de Rasquera!
Us asseguro que el canvi ha estat molt encertat! Ens va agradar moltíssim...
Vinga, us explico!
INGREDIENTS:
- 250g de mantega
- 300g de sucre
- 4 ous L+1 rovell
- 420g de farina d'us comú
- 1/4 de cdta de bicarbonat
- 1/2 cdta de sal
- 250 ml de buttermilk (250ml de llet+ una cullerada de suc de llimona)
- 2 cdta d'extracte de vainilla
- 60ml de Ratafia Can Roman
- 110g de perles de xocolata
- Sucre glass (per decorar)
PREPARACIÓ:
- Escalfem el forn a 175º (dalt i baix)
- Preparem el motlle que anem a utilitzar i el ruixem amb spray desemmotllant.
- Tamissem la farina, la sal i el bicarbonat.
- Barregem la ratafia, el buttermilk i l'extracte de vainilla. Reservem.
- En un bol a banda, barrejar les perles de xocolata amb una cullerada de la barreja del buttermilk i una cullerada aproximadament de la farina tamissada. Reservem.
- Batem la mantega amb el sucre fins que tinguem una textura blanquinosa i esponjosa. Si ho feu amb un robot de cuina ho podeu batre a velocitat mitjana-alta.
- Anem incorporant poc a poc els ous i el rovell d'un en un, lleugerament batuts. Fins que un no està ben incorporat, no afegim el següent.
- Ara arriba el moment d'incorporar la farina i el buttermilk. Ho hem de fer en cinc vegades: farina-buttermilk- farina- buttermilk-farina.
- Per últim, afegim les perles de xocolata i ho acabem d'integrar amb una espàtula.
- Aboquem la massa dins el motlle i fem uns copets sobre el pedrís de la cuina.
- Fornegem durant uns 50-60 minuts o fins que amb un tester veiem que surt completament net.
- Una vegada ha finalitzat el temps de cocció, el deixem reposar dins el motlle uns 10 minuts.
- Desemmotllem i deixem refredar sobre una reixat.
- Quan el bundt està fred, l'empolvorem amb sucre glass.
Con ratafía!!! yo sé de uno que no dejaría ni las migas. Bss.
ResponEliminaoohh amb la ratafia li ha de donar un toc exquisit!!! m'agrada molt la teva proposta! me l'apunto! petons
ResponEliminaEspectacular com tots els teus Bundts !!!! I molt bon canvi el Bourbon per la ratafia! Compro el canvi! Ptnts i bona Pasqua!! Ptnts
ResponEliminaUn verdadero placer para los sentidos huuuuu.Buenas noches.Bsssss
ResponEliminaQue s'ha de fer per venir a treballar amb tu??????
ResponEliminaPtnts
Glòria
Me encanta mucho.
ResponElimina