Top blocs de receptes

dijous, 1 de març de 2018

CÓC D'AMETLLA @MontserratSeguí



Quan la Cristina de BUFET DE POSTRES ens va proposar publicar una recepta del llibre CUINAR ÉS SENZILL / COCINAR ES FÁCIL de Montserrat Seguí de Queralt, no vaig dubtar gens ni mica en fer-ho. 
 
Ja sabeu que m'agrada molt engrescar-me en reptes i conèixer nous llibres de cuina. 
Cristina, gràcies per la proposta i per donar-me a conèixer a aquesta gran cuinera. Ha estat un gran descobriment i una bona manera d'aprendre.

La tria de la recepta no ha estat fàcil...
Hi ha moltes que m'agraden i que veuran la llum més endavant! Per avui m'he decidit per aquest CÓC D'AMETLLA. Que bo! 
A més, és un cóc que pot ser apte per celíacs si utilitzem un llevat químic sense gluten o un paperet de gasosa. 
Vinga, us explico!

INGREDIENTS: 
  • 4 ous
  • 125g de sucre
  • 150g de farina d'ametlla
  • 1 cdta de llevat químic sense gluten o 1/2 paperet de gasosa
  • 40g de mantega
  • Sucre glass per decorar 
PREPARACIÓ:
  1. Preparem el motlle que anem a utilitzar. Si el volem fer sense gluten, millor cobrir-lo tot amb paper de forn, així ens assegurem que no hi ha contaminació. 
  2. Escalfem el forn a 180º.
  3. Derretim la mantega i la deixem refredar. Reservem.
  4. Batem els ous amb el sucre fins al punt que blanquegin i quedin consistents. 
  5. Anem afegint la farina d'ametlla barrejada amb el llevat i la matenga amb una espàtula, amb molta cura. 
  6. Quan ho tenim tot ben barrejat aboquem la massa al motlle. Ho repartim bé per tot el motlle i fem uns copets damunt del pedrís de la cuina. 
  7. Enfornem durant 25 minuts. 
  8. Una vegada han passat els 25 minuts apaguem el forn i deixem reposar el cóc 5 minuts dins. Quan han passat aquests 5 minuts obrim la porta del forn i el fem reposar altres 5 minuts. El desemmotllem i el deixem refredar sobre una reixeta. 
  9. Abans de presentar-lo a taula l'empolvorem amb sucre glass. 

Què us ha semblat? Us animareu a preparar-lo? Vinga, digueu-me que sí!



10 comentaris:

  1. Et dic que si!!!!!

    En faràs força us d'aquest llibre 😉
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
    Respostes
    1. Em penso que sí! És un clàssic!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  2. Segur que...SI!:=)MªAssumpció

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja em diràs si t'ha agradat!
      Petonets i bon cap de setmana,
      Olga

      Elimina
  3. Bueno sin duda alguna y desde luego con ganas de hacerlo.
    Bon cap de setmana
    petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Miquel! Desitjo que t'agradi!
      Petonets i bon cap de setmana,
      Olga

      Elimina
  4. I tant que sí!! Una mena de tarta de Santiago però de Móra d'Ebre...jejej-M'encanta! Hi ha gent que diu que li enfarfega però jo em menjaria el cóc tota sola. Gràcies per participar!
    PD: En català-cuinar és senzill ;-D

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi m'ha agradat moltíssim, Cristina! Gràcies per fer-me descobrir a la Montserrat Seguí! Sempre em recordarà a tu!
      Petonets,
      Olga
      P.D. Rectifico!

      Elimina
  5. A mi em va costar decidir-me, i mentrestant en vaig fer 3!! Coses de tenir un llibre les mans!
    Aquest coc d'ametlla és impressionant!
    Muaks

    ResponElimina
    Respostes
    1. Marta....ganes de veure les altres dos!
      Petonets,
      Olga

      Elimina

Digue'm què opines!!!