A l'última classe de Thermomix que vaig assistir vam preparar aquesta coca d'anís amb l'Eva. Fa uns dies la vaig preparar a casa i us asseguro que...ha triomfat!
La recepta és del llibre Experiencia Gastronómica.
Com altres vegades us he dit, el toc de l'anís m'agrada molt a la rebosteria casolana. Dóna un gustet a tradició, a casa i a família que m'agrada molt.
La vaig preparar a Benifallet i, per tant, la vaig coure al forn de llenya. Quina oloreta més bona es va quedar a casa!
La coca va desaparèixer en un tres i no res...amb això us ho explico tot.
Vinga, anem a per la recepta!
INGREDIENTS:
- 220g d'aigua
- 25g de llevat fresc
- 400g de farina de força
- 80g d'oli d'OVE (per la massa només 30g, la resta per repartir damunt la coca)
- 1 cdta de sal
- Anís en gra (quantitat, al vostre gust)
- 40g-50g d'ametlles laminades
- 2-3 cullerades de sucre
- Raig ben generós d'anís (al vostre gust)
PREPARACIÓ:
- Preparem una safata de forn, cobrint-la amb una làmina de paper vegetal.
- Posem dins el got l'aigua i el llevat. Ho escalfem i barregem 1minut/37º/Vel.2
- Incorporem la farina, 30g d'oli i la sal. Amassem 1min/Got tancat/Velocitat Espiga (si teniu la Thmx5, 1min/Velocitat Espiga).
- Retirem la massa del got i formem una bola. Muntem amb oli un bol gran i cobrim la massa amb ell. Ho deixem reposar fins que augmenti el seu volum (una mitja hora).
- Escalfem el forn a 200º.
- Una vegada ha passat el temps de repòs escampem la massa pressionant-la amb els dits.
- Repartim l'anís en gra, l'ametlla i el sucre (en aquest ordre).
- Reguem la coca amb els 50g d'oli restants i l'enfornem durant 20 minuts.
- Just en el moment de treure-la del forn repartim l'anís per sobre. Ja veureu quina oloreta més bona!
- La deixem refredar sobre una reixeta i la tallem com més ens agradi.
I ja està! A gaudir d'ella! A veure quant us dura sobre la taula!
Ummmmm que bona,una abrassada
ResponEliminaÉs molt bona, l'he fet unes quantes vegades!
EliminaPetonets,
Olga
M'encanta la coca de forner amb anís. La faig molt semblant, sense les ametlles, a vegades amb pinyons 😋😋😋😋
ResponEliminaPtnts
Glòria
Amb pinyons...encara més bona!
EliminaPetonets i...molt bon cap de setmana!
Olga
M'encanta la coca de forner amb anís. La faig molt semblant, sense les ametlles, a vegades amb pinyons 😋😋😋😋
ResponEliminaPtnts
Glòria
Olga, quina sort tens. A mi no em conviden a cap curset els de la maquineta. No he trobat mai una presentadora com cal.
ResponEliminaLa coca, m'encanta com tot el que porta anís. No m'estranya que desapareguera en un tres i no res.
B7s
Marisa....si visquéssim a propet jo m'oferiria ser la teva comercial de referència! Ara m'he engrescat en fer-m'ho! Estic en procés...
EliminaPetonets,
Olga
OOhhh!! Ja ho pots ben dir..l'oloreta de la casa que convida a menjar-ne de coca.
ResponEliminaSí! L'oloreta és un dels seus valors! M'encanta!
EliminaPetonets, Cristina!
Olga
Nada más que la vi me enamoré de ella!y he venido corriendo pensado encontrar alguna miguita...ya veo que no ha podido ser jejeje. La tendré que hacer yo!!
ResponEliminaBesitos
Pilar...te la quitaran de las manos! Es riquísima, de verdad.
EliminaBesos,
Olga
Ja saps que cuit al forn de llenya és un privilegi!
ResponEliminaNo sé si mai en tindré un, i el de la meva àvia s'hauria de fer arreglar...
M'imagino l'oloreta que devia fer cal Quarteró!!
Ptnts