Top blocs de receptes

dilluns, 19 de març de 2018

TIRAMISÚ DE MADUIXES


Ahir vam gaudir d'un bonic dinar familiar a l'hort de Fons, amb la família de Tossa de Mar. 
Quan l'Araceli, la meva cunyada, em va dir que el diumenge organitzava aquest dinar i que si jo podia portar les postres...immediatament vaig decidir quines prepararia. Fa molt que tenia ganes de fer aquest tiramisú! 
El resultat ha estat...total! Ens ha agradat moltíssim! Fins i tot al 25% de la meva família que no agrada gaire el mascarpone...li ha encantat! Això sí...he fet algun canvi en la recepta original per intentar que així fos: he afegit sucre vainillat a la crema d'ou i mascarpone. 
A més, he substituït el licor de cirera per vi ranci de la Cooperativa de Corbera d'Ebre (Terra Alta), és més nostre. 
La recepta és de la col·lecció TARDE CON AMIGOS, de Cookidoo Thermomix. 
Vinga, us explico!

INGREDIENTS (12 racions): 
  • 500g de maduixes
  • 500g de mascarpone
  • 230g de sucre
  • 20g de sucre vainillat
  • 250g d'aigua
  • 2 cullerades de vi ranci (o una miqueta més)
  • 2 ous
  • 1 rovell d'ou
  • 12 melindros tallats 
PREPARACIÓ: 
  1. Netegem les maduixes.                   
  2. Tallem els melindros en 3 o 4 parts. Reservem. 
  3. Dels 500g de maduixes, tallem 300g en trossets petits. Reservem a la nevera.
  4. Posem dins el got del Thermomix els 200g de maduixes restants, 100g de sucre i l'aigua. Trossegem 10segons/Vel.5. A continuació programem 15min./90º/Vel.1
  5. Afegim el vi ranci i barregem 5 segons/Vel.3. Ho aboquem en un bol i ho deixem refredar una mitja hora. Rentem el got.
  6. Col·loquem la papallona i posem els ous, el rovell i 130g de sucre i els 20g de sucre vainillat. Ho barregem fins que blanquegi, 6min/Vel.3.5
  7. Retirem la papallona del got i el cubilet (no l'utilitzarem per fer aquest pas). Programem la màquina 2min/Vel3 i anem afegint el mascarpone a cullerades. A poc a poc s'anirà barrejant tot. Aboquem la crema de mascarpone en un bol. 
  8. Ara arriba el moment de preparar els gots del tiramisú: suquem els melindros dins la salsa de maduixes que tenim reservada i els col·loquem a la base del got. A continuació afegim una cullerada de crema de mascarpone i una cullerada de maduixes trossejades. Repetim aquesta operació fins que  esgotem  tots els ingredients.               
  9. Reservem a la nevera, com a mínim una hora abans de consumir el tiramisú. 

I ja està! Tenim enllestides unes postres ben delicioses i ben boniques! 


6 comentaris:

  1. Si dius que agrada a qui no agrada el mascarpone el podré fer 😉
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Glòria! Li va agradar mooooolt! I mira que no li agrada gens el mascarpone!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  2. Unos vasitos divinos Olga, nunca he probado el tiramisú así, lo haré en casa. Te ha quedado estupendo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pilar...riquísimo! ¡De verdad! Gustaron muchísimo a toda la familia.
      Besos,
      Olga

      Elimina
  3. Fan total del Tiramisú!! Ara m'has donat la idea de fer-lo amb amaretto, en lloc de vi ranci (no sóc massa de vi ranci!)
    ÈXit assegurat!
    Ptnts

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mmmm...seguríssim que és ben bo! Si ho proves...ja em diràs!
      Petonets,
      Olga

      Elimina

Digue'm què opines!!!