Avui us presento l'últim dels cócs que vaig preparar pel meu aniversari i que vaig compartir amb els companys i companyes de l'escola.
La recepta és del llibre bàsic de receptes del TM5, COCINA FÁCIL Y SALUDABLE. És la primera recepta que preparo d'aquest llibre tan nou per mi.
A l'hora de fer receptes de rebosteria amb el Thermomix sempre m'he decantat per les publicacions especialitzades i he deixat de costat el llibre Imprescindible o el bàsic. I m'he equivocat de valent! Per això vaig voler posar-hi remei pel meu aniversari...i no m'he penedit! Quin cóc més bo!
La Glòria del bloc NO TOT SÓN POSTRES és una mica la culpable de que últimament m'hagi engrescat en utilitzar força la llimona a la rebosteria. Ella és tota una experta!
I si tenim llimones de l'hort familiar...no podem deixar passar l'ocasió de preparar unes bones postres o un cóc ben deliciós.
Vinga, us explico!
INGREDIENTS:
- 170g d'oli de gira-sol
- 260g de farina
- 270 sucre + 30g sucre vainillat
- 3 llimones (la pell sense part blanca i el suc, 80g aprox.)
- 70g de Maizena
- 4 ous
- 170g llet sencera
- 1 sobre de llevat Royal
- Sucre glass per empolvorar
PREPARACIÓ:
- Preparem el motlle que anem a utilitzar: el ruixem amb spray desemmotllant o l'untem amb mantega i empolvorem amb farina. Reservem.
- Escalfem el forn a 180º.
- Pulveritzem el sucre amb la pell de les llimones 10 segons/Vel.10 // TRAD:Pulveritzem el sucre i la pell de llimones amb una picadora tipus 1,2,3 o un molinet de cafè.
- Afegim la farina, la Maizena, l'oli, el suc de llimona, els ous, la llet i l'impulsor Royal. Barregem 30segons/Vel. //TRAD: Aboquem els ingredients al bol de la batedora, primer els líquids i després els sòlids. Barregem molt bé amb la batedora.
- Aboquem la massa al motlle i fem un copets al pedrís de la cuina.
- Fornegem el cóc durant 35-45 minuts. Controlem la cocció amb un tester o amb un escuradents (quan surt net vol dir que ja està cuit).
- Una vegada ha finalitzat la cocció deixem reposar el cóc durant uns 10 minuts.
- Desemmotllem el cóc i el deixem refredar sobre una reixeta.
- Quan el motlle està fred l'empolvorem amb sucre glass, al nostre gust.
Què us ha semblat? Ja tenim un cóc deliciós a punt de compartir amb qui més estimem!
Ciao, molto bello e buono, michelaencuisine
ResponEliminaGrazie mille per le tue parole, Michela!
EliminaBaci! Petons!
Olga
Tot un plaer per la VISTA...i....el paladar!:=)MªAssumpció
ResponEliminaGràcies, Assumpció! La veritat és que estic molt contenta amb el resultat!
EliminaPetonets,
Olga
El bizcocho divino y el molde precioso!! pero cuántos tienes? debes tener una casa enorme porque cada día te veo uno diferente y todos chulísimos. Me has guardado un trocito?
ResponEliminaBesicos
Ay...Pilar, estoy enamorada de estos moldes. Tengo un armario majo, que me caben unos cuantos (de momento, 10). ¡Me los compraría todos!
Elimina¿Que si te guardo un trocito de bizcocho? ¡Pues claro que sí!
Besos,
Olga
Quina passada!! No hi ha res més a dir!!!! Totalment fan de les llimones així que atrapada em tens!! :)
ResponEliminaBon cap de setmana
Petons
Mira que ets tremenda!!!!!
ResponEliminaAquest és un dels meus...m'encanta 😍😍😍
Ptnts
Glòria