Top blocs de receptes

dilluns, 9 d’abril de 2018

FAVES SEQUES AMB FIDEUS




El plat que avui us presento és un plat de la cuina tradicional ben senzill de fer, una plat que moltes vegades sentim dir "dels d'abans". 
El va preparar la meva sogra la setmana de Pasqua que vam estar a Benifallet. Va ser desig del meu marit! "Mare, podeu fer faves seques amb fideus? Fa molt temps que no en menjo!" Dit i fet! Al rebost de casa Quarteró hi ha de tot i, com no, no poden faltar les faves seques. 
Us explico com ho fa fer ella, la Juanita de casa Quarteró! Les quantitats...a ull, no us les puc quantificar exactament. 


INGREDIENTS: 
  • Faves seques (1 grapat per persona)
  • 1 o 2 alls (segons el vostre gust)
  • 1 ceba petita tallada a trossets petits
  • Una mica de julivert
  • Oli d'oliva VE
  • Sal
  • Aigua 
  • Fideus (1 grapadet per persona) 
PREPARACIÓ: 
  1. Posem les faves en remull la nit anterior. 
  2. Pelem les faves i, si volem, deixen algunes sense pelar (al vostre gust, és clar). 
  3. Posem una olla al foc amb les faves, 1 all i mig, sal i oli. Les cobrim d'aigua. Han de quedar ben cobertes d'aigua: heu de pensar que han d'estar cuinant-se força estona i que després haurem d'afegir els fideus. 
  4. Preparem una picada senzilla amb un el 1/2 all que ens queda i una mica de julivert. 
  5. Fem coure les faves fins que es van desfent. Quan les tenim ben fetes, aboquem la picada i afegim els fideus. 
  6. Ho fem coure fins que els fideus estan cuits. Rectifiquem de sal si convé. 
Què us han semblat? Les heu cuinat alguna vegada d'una manera semblant?




8 comentaris:

  1. No coneixia aquest plat, senzill, amb els ingredients de la terra.
    He d'aconseguir faves seques!
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. A casa ens agrada moltíssim! És un plat molt senzill, sense cap complicació.
      Gràcies per la visita i per les teves paraules!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  2. És la primera vegada que veig aquest plat...el que no s'aprengui a casa Quarteró...😍😍😍
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
    Respostes
    1. A casa Quarteró aprenc moltes coses, Glòria!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  3. M'encanta això del dit i fet: M'agradaria menjar... aquells plats de sempre que et recorden temps passats! Les faves seques no les he cuinat mai! Prenc nota d'aquest plat per si mai en veig! Ptnts Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, la mama té una mica mimadet al noi!
      Petonets, Marta!
      Olga

      Elimina
  4. No! Mira, pregunta contestada :) Un plat completament nou per mi tot i que... no ho sé... la meva mare, quan fa escudella de fideus, hi posa mongetes seques. Potser no és tan diferent, no? Sigui com sigui, val la pena conèixer aquests plats bàsics de la cuina d'abans!
    Petons i bona setmana!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Dolors! Com tu dius...val la pena conèixer aquests plats! Està a les nostres mans que no es perdin!
      Petonets,
      Olga

      Elimina

Digue'm què opines!!!