Els cannelé són uns dolços tradicionals de la ciutat francesa de Bordeaux. Diuen que el seu origen el podem trobar al S.XVI, en un convent de la zona. El seu nom ve donat per la forma del motlle.
Aquesta recepta és una d'aquelles que sempre he somiat poder-la fer a casa. Em tenia molt intrigada...per la seva forma i per la seva textura.
Vaig comprar els motlles per fer els cannelés no recordo quant temps fa. Els he tingut guardats a l'armari fins que he trobat el moment oportú per fer-los. Dic guardats perquè...vaig comprar de dos tamanys!
I com va arribar aquest moment? Amb una classe de Thermomix, amb l'Eva i la Sílvia. Aquesta recepta la dedico a elles! Em penso que sempre la relacionaré amb elles, amb molt carinyo.
La recepta és del llibre REPOSTERÍA Y PASTELERÍA I i també ha format part de l'edició de Mundo Thermomix.
Vinga, us explico!
INGREDIENTS:
- 100g de farina de rebosteria
- 250g de sucre
- 500g de llet
- 50g de mantega
- 1 beina de vainilla
- 4 ous L
- 2 rovells d'ou
- 70g de rom
PREPARACIÓ:
- Pesem la farina i reservem.
- Pulveritzem el sucre 15segons/Vel.10. Reservem.
- Posem la llet dins el got, la mantega i la ratlladura de la beina de vainilla. Programem 7 min/100º/Vel.2. Deixem infusionar dins el got durant una hora aproximadament i colem. Reservem.
- Col·loquem la papallona, incorporem els ous, els rovells i el sucre glass reservat i batem 3minuts/Vel.3.
- Afegim el rom, programem 1min30segons/Vel.2 i anem incorporant la farina per l'obertura de la tapa. Aboquem la barreja a un recipient hermètic i ho reservem a la nevera durant 24 hores.
- Escalfem el forn a 250º.
- Removem la barreja amb un batedor de varetes i la repartim als motlles (com són de silicona no cal greixar-los).
- Fem coure els cannelés durant 25 minuts a 250º 20 minuts a 180º.
- Una vegada finalitzada la cocció els desemotllem i els deixem refredar sobre una reixeta.
La textura m'ha sorprés molt gratament...molt fets per l'exterior i textura semblant a un flam a l'interior. Els repetiré! I tant!
Us enllaço un bloc molt amic on podeu trobar la recepta sense Thermomix...
Ooh!...el motlle acompanya el nom?...motlle diferent i... segur que conserva
ResponEliminael " GUST".
Cal provar!:=)MªAssumpció
Si vols provar...ja saps! Amb tu ho tinc molt bé per deixar-te el motlle!
EliminaPetonets,
Olga
M'encanten Olga!!
ResponEliminaPendent de fer!!
Els motllos els vares trobar aquí o França?
Felicitats :)
Els motlles els vaig comprar aquí!Són de silicona, no són els autèntics metàl.lics. Volia provar-los i després decidir si invertia en uns motlles més autèntics. Moltes gràcies per la teva visita!
EliminaPetonets,
Olga
Nunca los he hecho y siempre que los veo me llaman la atención, menuda pinta!! Bss,
ResponEliminaYo llevaba detrás de ellos desde hace mucho tiempo. ¡Tenía muchas ganas de prepararlos! Me han gustado muchísimo.
EliminaGracias por tu visita y por tus palabras.
Besos,
Olga
Buonissime, buona giornata.
ResponEliminaGrazie mille, Michela! Grazie per la visita e per le tue parole!
EliminaBuona giornata!
Olga
Que receta mas rica y original me la apunto!!besos
ResponElimina¡Muchas gracias!
EliminaBesos,
Olga
Ummmmmmmm que bo , una abrassada.
ResponEliminaMooooltes gràcies!
EliminaPetonets,
Olga
Són...moooolt bones les cannelés. Les he tastat a França, però no les he fet mai...m'hauré d'animar...però primer caldrà trobar els motlles 😉
ResponEliminaPtnts
Glòria
Pels motlles...cap problema! Et puc fer un préstec i no tardaràs gaire a tenir-los!
EliminaPetonets,
Olga
Que cuquis! I nova imatge al bloc, m'encanta! Ptnts
ResponEliminaAixò és un vici, viciós!! Què bons!
ResponElimina