Fa dos caps de setmana vaig fer pa a casa. Feia temps que no en feia! Quina emoció tornar a sentir l'oloreta del pa escampada per casa...
Vaig reservar un trosset de massa per experimentar i fer aquesta prova. El resultat...m'ha agradat!
La taronja confitada és feta a casa, feta per mi. L'oli aromatitzat amb taronja és de La Masrojana. Em té enamorada!
Vaig triar una recepta del llibre Panadería y Bollería Vol.I de Thermomix, la de massa de pa ràpida. Em van sortir dues barretes de pa maques i amb una porció petita vaig fer aquest pa.
Us explico la recepta sencera! Vinga!
INGREDIENTS:
- 300g d'aigua mineral
- 20g de llevat fresc
- 500g de farina panadera
- 10g de sal
- 2 cullerades de cacau en pols
- 2-3 rodanxes de taronja confitada tallada a trossets petits
- Oli d'oliva arbequina aromatizat amb taronja La Masrojana
PREPARACIÓ:
- Posem dins el got del Thermomix l'aigua i el llevat. Barregem 1min/37º/Vel.2
- Afegim la farina i la sal. Barregem 30segons/Vel.6 i a continuació amassem 2minuts/Got tancat/Velocitat Espiga. Deixem reposar la massa dins el got, fins que dobli el seu volum.
- Una vegada la massa ha doblat el volum l'aboquem damunt del pedrís de la cuina prèviament ben enfarinat. L'amassem un mica i formem un bola ben llisa. La tallem en tres parts. Amb una d'aquestes tres parts és amb la que farem el pa de cacau i taronja i amb les altres dues formarem barres i les enfornarem a 250º durant 5 minuts i a 220º durant 20 minuts (abans d'enfornar-les les deixarem reposar una mitja hora).
- Agafem la porció que hem reservat per fer el pa de cacau i l'aplanem una mica. L'empolvorem amb el cacau i al centre hi posem la taronja confitada tallada a daus petites. També aboquem un rajolinet d'oli de taronja. Amassem bé i donem la forma que ens agradi. Deixem reposar una mitja hora.
- Enfornem uns 25 minuts a 220º .
- Quan el treiem del forn aboquem per sobre un rajolí d'oli d'oliva de taronja. Deixem refredar sobre una reixeta.
Em va agradar tant que somio amb tornar-lo a repetir ben aviat!
Estic encuriosida...hauré de fer una escapada...i anar a "tafanejar" a la MASROJANA!:=)MªAssumpció
ResponEliminaTrobaràs moltes "cosetes" que t'agradaran!
EliminaPetons,
Olga
Fantástico este pan y con este interior es ideal para desayunar o merendar, vamos no va a quedar ni una miga.
ResponEliminaBuen finde
Bss
Moltes gràcies, Miquel! No ha quedat res de res!
EliminaPetonets i bon cap de setmana,
Olga
He encontrado ahora mismo tu blog y tengo que decirte que es un espacio encantador, me ha entusiasmado todo, asi que para no perderme ninguna entrada me hago seguidora ahora mismo!!
ResponEliminaTe invito a dar una vuelta por mi rinconcito, espero que tambien te guste!!
Un Saludo
¡Muchas gracias por tu visita y por tus palabras! ¡Ahora voy a visitarte!
EliminaSaludos,
Olga
No em vaig acostumar mai a fer pa amb la TH, no tinc perdó!! Potser que em faci amb els ingredients per fer-lo!! Ptnts
ResponEliminaEm fas venir ganes d'engegar una nova etapa panarra...ara la tinc totalment adormida heheh
ResponEliminaPtnts
Glòria