A l'estiu ens encanta anar provant amanides de tota manera.....de pasta, d'arròs, de llegums, de verdures i la que us presento avui, de patata.
La que us porto avui és l'adaptació d'una amanida de la col·lecció del Cookidoo (Thermomix) ENSALADAS Y ALIÑOS. L'he adaptat als gustos de casa nostra i l'he fet amb olives farcides de taronja La Masrojana.
Aquestes olives són...boníssimes! Fer el vermut posant-hi un tallet de taronja i aquestes olives és un petit gran plaer!
Vinga, us explico!
INGREDIENTS (4p):
- 400g de patata
- 100g de pastanaga
- 2 taronges
- 1 llauna gran de tonyina
- 1 all petit
- 3 ous
- Una mica de julivert
- 1 llauna d'olives farcides de taronja La Masrojana
- 70g d'oli d'oliva VE
- 20g de vinagre
- 1cdta de sal
- Peleu i talleu les patates a daus d'uns 2cm. Reserveu.
- Peleu i talleu les pastanagues a rodanxes. Reserveu.
- Cocció tradicional: podeu triar entre bullir les patates i pastanagues o, si teniu vaporera o cassola per cuinar al vapor, coure-les al vapor. Feu el mateix amb els ous. // Cocció Thermomix: Poseu 1l d'aigua dins el got del Thermomix. Col·loqueu el cistell i introduïu els ous. Col.loqueu el recipient varoma amb les patates i pastanagues a la seva posició i poseu-ho tot a coure 30min/Varoma/Vel.1. Buideu l'aigua del got. Assequeu-lo.
- Poseu la patata i la pastanaga en un plat de servir gran o safata.
- Peleu els ous. Talleu-los a trossets i incorporeu-los a l'amanida.
- Peleu i talleu les taronges a daus. Incorporeu-les a l'amanida.
- Desfeu amb les mans la tonyina i incorporeu-la a l'amanida.
- Ara arriba el moment de preparar una vinagreta. Preparació tradicional: En un morter piqueu l'all i el julivert. Trossegeu 70g de les olives farcides a trossos ben petitets. Incorporeu-les al morter. Barregeu molt ben barrejat juntament amb l'oli, el vinagre i la sal. // Preparació amb Thermomix: Poseu dins el got del Thermomix l'all i el julivert 3 segons/Vel.7. Afegiu els 70g de les olives verdes, l'oli, el vinagre i la sal. Trossegeu 3 segons/Vel.5.
- Repartiu la vinagreta per l'amanida i la resta d'olives verdes, les que teníem reservades.
- Barregeu molt bé i...a gaudir! Reserveu a la nevera fins el moment de servir.
Desitjo que us agradi moltíssim i que en un moment o altre de l'estiu us animeu a preparar-la.
Segur que si!...he d'aconseguir aquestes olives!:=)MªAssumpció
ResponEliminaJa faré per que les aconsegueixis, Assumpció!
EliminaPetonets,
Olga
Buona e buona giornata, michelaencuisine
ResponEliminaBuona giornata, Michela! Grazie mille!
EliminaPetonets,
Olga
Sí senyora, la temporada d'amanides ja ha arribat.
ResponEliminaAquestes olives farcides de taronja han de ser una delicatessen.
Una abraçada.
Ho són, ho són! Són boníssimes!
EliminaPetonets,
Olga
Ui...aquesta caurà aviat... tinc
ResponEliminade tot!😉
Ptnts
Glòria
Desitjo que t'agradi moltíssim!
EliminaPetonets,
Olga
Visca l'època d'amanida! Amb poca cosa en fas una de perfecte! Molt bon producte! Ptnts
ResponEliminaGràcies, Marta! Ara només falta que arribi la calor!
EliminaPetonets,
Olga
En casa es de nuestros platos favoritos!!besos
ResponEliminaNo me extraña...es riquísima.
Elimina¡Gracias por tu visita!
Besos,
Olga