Avui us porto la primera recepta de gelat de la temporada! Tinc el dolç presentiment que no serà la primera. Em sento molt engrescada en anar provant diferents varietats!
La recepta que us presento està preparada amb el Thermomix i és del llibre SORPRENDE A TUS INVITADOS. Respecte a la recepta original he incorporat el sucre aromatitzat amb vainilla (preparat per mi mateixa a casa). El toc de la vainilla m'agrada molt!
És la primera vegada que faig gelat amb el TM5. Sí...sí...després d'un munt d'anys tenint Thermomix encara no m'havia decidit. El resultat m'ha agradat molt i als de casa també.
He triat aquest gelat d'avellanes perquè les avellanes són el fruit sec preferit de casa nostra! Les compro en bosses d'un kg, de la SAT Avellanes del Camp (La Selva del Camp); al meu poble les puc trobar fàcilment a diversos establiments.
Vinga, us explico!
INGREDIENTS:
- 60g de sucre blanc
- 40g de sucre aromatitzat amb vainilla
- 200g d'avellanes torrades (i unes quantes més per decorar)
- 700g de llet sencera congelada en glaçons
PREPARACIÓ:
- Poseu dins el got les dues classes de sucre i pulveritzeu 30segons/Vel.10
- Incorporeu les avellanes i tritureu 40segons/Vel-5-10 progressivament.
- Ara és el moment d'afegir els glaçons de llet. Tritureu durant 2 minuts/Vel.6. En tot moment ajudeu-vos amb l'espàtula per aconseguir un triturat uniforme (l'heu d'introduir per l'obertura de la tapa).
- Serviu immediatament o poseu el gelat en un recipient adient i porteu-lo al congelador.
Gaudiu-ne moltíssim!
Us enllaço una recepta de gelat d'avellana de la meva companya bloguera Mònica Tarradellas, del seu bloc ENSUCRAT (cliqueu sobre el nom del bloc). Ella és una artista dels gelats!
L'AVELLANA és la reina dels fruits secs...un gelat "DELICATESSEN"!!!
ResponEliminaMMmm!=)MªAssumpció
És espectacular, Assumpció! Aquest...es queda a casa nostra!
EliminaPetonets i molt bon cap de setmana,
Olga
Buona e buon fine settimana, michelaencuisine
ResponEliminaGrazie mille, Michela! Buon fine settimana!
EliminaOlga
Un buen helado y super apetecible con el gusto de la avellana.
ResponEliminaBon cap de setmana
Bon cap de setmana, Miquel!
EliminaEns agradat moltíssim! El repetirem més vegades!
Petonets,
Olga
Hola, Olga. Fa temps que faig gelats amb la tmx, però no puc per raons de salut utilitzar nata o altre tipus de grases. Recorde que quan vivia a Mallorca, una companya em va convidar a casa seua i sa mare feia un gelat d'avellana espectacular.
ResponEliminaJo encara no el tinc al blog, ni l'he fet mai, així que, m'ha donat molta gana de tastar-lo.
Si fas el mateix amb ametlla, gaudireu.
B7s i bon cap de setmana.
No dubtis que ho provaré! Si t'ho m'ho aconselles...és que és bo de veritat!
EliminaPetonets i molt bon cap de setmana,
Olga
Me super encanta Olga y sin tener que sacar la heladora!! voy a llenar de leche los cubitos jejejej. Tomo nota que para San Juan habrá helado en casa.
ResponEliminaBesitos y buen finde.
¡Gracias, Pilar! Ya verás como os gusta....
EliminaBesos y buena semana,
Olga
Mil gràcies per l'exagerada menció Olga!!!! Ets una crack...a final de curs tenir forces i ànims per fer de geladera és un gran mèrit! Una abraçada!
ResponElimina