GELAT D'AVELLANA



Avui us porto la primera recepta de gelat de la temporada! Tinc el dolç presentiment que no serà la primera. Em sento molt engrescada en anar provant diferents varietats! 
La recepta que us presento està preparada amb el Thermomix i és del llibre SORPRENDE A TUS INVITADOS. Respecte a la recepta original he incorporat el sucre aromatitzat amb vainilla (preparat per mi mateixa a casa). El toc de la vainilla m'agrada molt!

És la primera vegada que faig gelat amb el TM5.  Sí...sí...després d'un munt d'anys tenint Thermomix encara no m'havia decidit. El resultat m'ha agradat molt i als de casa també. 

He triat aquest gelat d'avellanes perquè les avellanes són el fruit sec preferit de casa nostra! Les compro en bosses d'un kg, de la SAT Avellanes del Camp (La Selva del Camp); al meu poble les puc trobar fàcilment a diversos establiments. 
Vinga, us explico! 

INGREDIENTS: 

  • 60g de sucre blanc
  • 40g de sucre aromatitzat amb vainilla
  • 200g d'avellanes torrades (i unes quantes més per decorar)
  • 700g de llet sencera congelada en glaçons
PREPARACIÓ: 
  1. Poseu dins el got les dues classes de sucre i pulveritzeu 30segons/Vel.10
  2. Incorporeu les avellanes i tritureu 40segons/Vel-5-10 progressivament.                                     
  3. Ara és el moment d'afegir els glaçons de llet. Tritureu durant 2 minuts/Vel.6. En tot moment ajudeu-vos amb l'espàtula per aconseguir un triturat uniforme (l'heu d'introduir per l'obertura de la tapa). 
  4. Serviu immediatament o poseu el gelat en un recipient adient i porteu-lo al congelador. 
Gaudiu-ne moltíssim! 

Us enllaço una recepta de gelat d'avellana de la meva companya bloguera Mònica Tarradellas, del seu bloc ENSUCRAT (cliqueu sobre el nom del bloc). Ella és una artista dels gelats! 

Comentaris

  1. L'AVELLANA és la reina dels fruits secs...un gelat "DELICATESSEN"!!!
    MMmm!=)MªAssumpció

    ResponElimina
    Respostes
    1. És espectacular, Assumpció! Aquest...es queda a casa nostra!
      Petonets i molt bon cap de setmana,
      Olga

      Elimina
  2. Buona e buon fine settimana, michelaencuisine

    ResponElimina
  3. Un buen helado y super apetecible con el gusto de la avellana.
    Bon cap de setmana

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon cap de setmana, Miquel!
      Ens agradat moltíssim! El repetirem més vegades!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  4. Hola, Olga. Fa temps que faig gelats amb la tmx, però no puc per raons de salut utilitzar nata o altre tipus de grases. Recorde que quan vivia a Mallorca, una companya em va convidar a casa seua i sa mare feia un gelat d'avellana espectacular.
    Jo encara no el tinc al blog, ni l'he fet mai, així que, m'ha donat molta gana de tastar-lo.
    Si fas el mateix amb ametlla, gaudireu.
    B7s i bon cap de setmana.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No dubtis que ho provaré! Si t'ho m'ho aconselles...és que és bo de veritat!
      Petonets i molt bon cap de setmana,
      Olga

      Elimina
  5. Me super encanta Olga y sin tener que sacar la heladora!! voy a llenar de leche los cubitos jejejej. Tomo nota que para San Juan habrá helado en casa.
    Besitos y buen finde.

    ResponElimina
    Respostes
    1. ¡Gracias, Pilar! Ya verás como os gusta....
      Besos y buena semana,
      Olga

      Elimina
  6. Mil gràcies per l'exagerada menció Olga!!!! Ets una crack...a final de curs tenir forces i ànims per fer de geladera és un gran mèrit! Una abraçada!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!