GELAT DE RATAFIA CA ROMAN @Cuinema6mans



Avui és St. Pere, festa major a molts pobles i ciutats del nostre país. Entre ells...Reus, la ciutat de les meves amigues blogueres ganxetes del @Cuinema6mans. 


A la festa major no pot faltar un bon àpat i en un bon àpat no poden faltar unes bones postres. I, mira, això és el que us portem avui! 


A l'últim @Cuinema6mans de la temporada (descansarem a l'estiu) us portem un gelat de festa...un gelat de ratafia Ca Roman! La nostra estimada ratafia de  Rasquera, a la Ribera d'Ebre! 


Com no he fet mai un gelat amb licor d'una graduació com la de la ratafia vaig buscar informació. Buscant, buscant vaig trobar el bloc COMOHACERHELADOS.COM

He adaptat una de les seves receptes al TM5 i a la ratafia. El resultat ens ha agradat molt! 
Que dic molt...moltíssim! Vinga, us explico! 




INGREDIENTS: 
  • 430g d'aigua
  • 180g nata
  • 150g sucre
  • 30g sucre vainillat
  • 60g llet en pols
  • 50g de Maizena
  • 100g de Ratafia Ca Roman
PREPARACIÓ: 
  1. Introduïm els líquids dins el got i els barregem 5 segons/Velocitat 3. 
  2. Afegim els sucres, la llet en pols i la Maizena. Barregem 10 segons/Vel.3,5. 
  3. Escalfem fins arribar a 85º (uns 6 minuts/Vel.2). Aboquem la barreja en una safata i la deixem refredar. 
  4. Afegim la ratafia i barregem amb una cullera. Ho tornem a deixar refredar. 
  5. Quan la barreja està molt freda la mantequem a la geladora durant 35 minuts (el màxim que pot fer la meva). 
  6. L'aboquem en un recipient apte i...cap al congelador! 
  7. Busquem una bona ocasió per tastar-lo i gaudir-lo.
Les propostes de la Glòria i la Marta....no us oblideu de visitar-les! A més, totes dues han renovat imatge i els ha quedat preciosa!