Avui és St. Pere, festa major a molts pobles i ciutats del nostre país. Entre ells...Reus, la ciutat de les meves amigues blogueres ganxetes del @Cuinema6mans.
A la festa major no pot faltar un bon àpat i en un bon àpat no poden faltar unes bones postres. I, mira, això és el que us portem avui!
A l'últim @Cuinema6mans de la temporada (descansarem a l'estiu) us portem un gelat de festa...un gelat de ratafia Ca Roman! La nostra estimada ratafia de Rasquera, a la Ribera d'Ebre!
He adaptat una de les seves receptes al TM5 i a la ratafia. El resultat ens ha agradat molt!
Que dic molt...moltíssim! Vinga, us explico!
INGREDIENTS:
- 430g d'aigua
- 180g nata
- 150g sucre
- 30g sucre vainillat
- 60g llet en pols
- 50g de Maizena
- 100g de Ratafia Ca Roman
PREPARACIÓ:
- Introduïm els líquids dins el got i els barregem 5 segons/Velocitat 3.
- Afegim els sucres, la llet en pols i la Maizena. Barregem 10 segons/Vel.3,5.
- Escalfem fins arribar a 85º (uns 6 minuts/Vel.2). Aboquem la barreja en una safata i la deixem refredar.
- Afegim la ratafia i barregem amb una cullera. Ho tornem a deixar refredar.
- Quan la barreja està molt freda la mantequem a la geladora durant 35 minuts (el màxim que pot fer la meva).
- L'aboquem en un recipient apte i...cap al congelador!
- Busquem una bona ocasió per tastar-lo i gaudir-lo.
Les propostes de la Glòria i la Marta....no us oblideu de visitar-les! A més, totes dues han renovat imatge i els ha quedat preciosa!
Exquisit!!!
ResponEliminaBona Festa Major.
Molt, molt, molt exquisit!
EliminaPetonets i bon cap de setmana,
Olga
Just publiquem gelat el mateix dia. Jo també amb alcohol, però poc.
ResponEliminaNo conec el sabor de la ratafia, pero vegent el que porta el gelat, deu estar deliciós.
Bon cap de setmana Olga.
Marisa, ara vaig a fer-te visita! El teu deu ser tota una delícia....
EliminaPetonets i molt bon cap de setmana,
Olga
Que bo, veritat?
ResponEliminaMolt contenta de que ens hagis presentat aquesta ratafia, Olga.
Ptnts
Glòria
Molt bo, Glòria!
EliminaGràcies per les teves paraules! Darrere d'aquesta ratafia hi ha senzillesa, amor per la tradició familiar i passió per la feina ben feta...calia donar-la a conèixer!
Molts petonets i...gaudiu de la festa major!
Olga
Olga, súper gelat de ratafia Ca Roman! La veritat que un gran descobriment aquesta ratafia!! No sabia que també es podia posar Maizena a un gelat!!! Mira ja ho sé per la propera vegada.
ResponEliminaBones vacances bonica!
Marta...ho vaig trobar curiós i ho vaig provar. Ens ha agradat!
EliminaPetonets,
Olga
Gràcies Olga! per aquest gelat i recepta amb ratafia i per donar a una conèixer la ratafia artesana Ca Roman:)
ResponEliminaFelicitats per aquest gelat que provaré aviat! Té que ser molt bo, es veu molt cremós.
@Cuinema6mans bones propostes felicitats per la vostra iniciativa!!
La ratafia de Can Roman ja l'he incorporada al post de la ratafia del blog i és l'ingredient del tiramisú que vaig fer fa poc. (ja ho saps)
Ratafia Ca Roman, la Glòria, ha compartit i ho transmès a través d'una elaboració artesana, la seva feina i estima a la terra.
Bon dijous. Petons
Fina, és el que més m'enamora dels nostres productes artesans i locals....l'amor i l'estima per la terra i el territori!
EliminaMolts petons,
Olga