La coca que avui us presento és una versió d'una que vaig publicar temps enrere i que ens té a tots enamorats, la coca d'ametlles i anís.
El que he fet és afegir-li maçana picada i, la veritat, ha estat un altre èxit. Que bona! Maçana, ametlla i anís...una gran combinació! Respecte a la recepta anterior el que he fet és empolvorar-la amb una mica de farina abans d'enfornar-la. Quin toc més bo!
Vinga, us explico!
INGREDIENTS:
- 220g d'aigua
- 25g de llevat fresc
- 400g de farina de força
- 80g d'oli d'OVE (per la massa només 30g, la resta per repartir damunt la coca)
- 1 cdta de sal
- Anís en gra (quantitat, al vostre gust)
- 40g-50g d'ametlles laminades
- 2-3 cullerades de sucre
- Raig ben generós d'anís (al vostre gust)
- 2 maçanes
- 1 polsim de farina per empolvorar
PREPARACIÓ:
- Preparem una safata de forn, cobrint-la amb una làmina de paper vegetal.
- Posem dins el got l'aigua i el llevat. Ho escalfem i barregem 1minut/37º/Vel.2 // PREPARACIÓ TRADICIONAL: escalfem una miqueta l'aigua, que sigui tèbia. En un bol gran dissolem el llevat fresc i ho barregem molt bé.
- Incorporem la farina, 30g d'oli i la sal. Amassem 1min/Got tancat/Velocitat Espiga (si teniu la Thmx5, 1min/Velocitat Espiga). // PREPARACIÓ TRADICIONAL: afegim la sal i l'oli i ho barregem molt bé. A continuació anem incorporant a poc a poc la farina i l'anem amassant. Quan hem acabat d'incorporar la farina aboquem la massa sobre el pedrís de la cuina i la continuem amassant durant uns minuts.
- Retirem la massa del got i formem una bola. Muntem amb oli un bol gran i cobrim la massa amb ell. Ho deixem reposar fins que augmenti el seu volum (una mitja hora).
- Escalfem el forn a 200º.
- Una vegada ha passat el temps de repòs escampem la massa pressionant-la amb els dits.
- Rentem i pelem les maçanes. Les tallem en 8 parts i les introduïm dins el got. Fem 3 cops de turbo per trossejar-les.
- Repartim l'anís en gra, la maçana picada, l'ametlla laminada i el sucre (en aquest ordre).
- Empolvorem una mica la coca amb farina.
- Reguem la coca amb els 50g d'oli restants i l'enfornem durant uns 20 minuts o fins que veiem que la massa està cuita.
I ja està! Esperem impacients a que es refredi i la tastem!
Mare meua, Olga. M'encanta la coca perquè no sols sóc de coques, sinò perquè l'anís forma part dels meus records de cuina i rebosteria.
ResponEliminaDe segur que la faré.
Molts besets.
Marisa...a mi m'encanta el toc de l'anís! És tant de rebosteria casolana de tota la vida! Desitjo que t'agradi!
EliminaPetonets!
Olga
Jo no podria esperar a que es refredés! quina cosa més bona!
ResponEliminaGaudeix de les vacances!!
ptns
Marta...s'han de fer esforços per no tastar-la quan encara està calenta!
EliminaMoltes petonets! Les vacances han anat...molt bé!
Olga
Que buena coca Olga y el anís le va de categoría.
ResponEliminaFeliz verano
Bss
Sí, Miquel! L'anís li dóna el toc especial a la coca!
EliminaPetonets i...molt bon estiu!
Olga