Cada veí fa la seva aportació al sopar, és un "jo porto". Jo paro la taula, cosa que sabeu que m'encanta fer!
Per aquesta edició vaig aportar un gaspatxo de nectarina i el dip que us presento ara. Volia provar una cosa diferent i que fos de "picoteo". Buscant, buscant em vaig trobar davant d'aquest dip de "ajoblanco". És de la col·lecció de Thermomix "TARDE CON AMIGOS".
A veure que us sembla!
INGREDIENTS:
- 2 alls
- 150g d'oli d'OVE
- 150g d'ametlles crues
- 30g de molla de pa de motlle
- 1 cda de vinagre
- 1cdta de sal
- 180g de llet (jo he utilitzat desnatada, la que sempre tinc a casa)
PREPARACIÓ THERMOMIX:
- El primer pas és pesar l'oli. Col·loquem una gerra damunt la tapa del Thermomix i aboquem l'oli. Reservem.
- Introduïm les ametlles, els alls i la molla de pa i triturem 30segons/Vel.5 .
- Incorporem la llet, el vinagre i la sal. Tornem a triturar 30segons/Vel.7. Baixem els ingredients amb l'espàtula fins al fons del got.
- Programem 1 minut i 30 segons a Velocitat 5 i anem abocant molt a poc a poc l'oli a la tapa amb el got posat. És el moment d'emulsionar.
- Aboquem el dip en un bol. El podem menjar amb torradetes o amb verdures crues (pastanaga).
Ens va agradar molt i de ben segur que el repetiré en un moment o altre de l'estiu! El gustet de l'ametlla i l'all és...mmmmm!
Tu mateixa ho has dit: MMmmm...cal provar!:=)MªAssumpció ...i tinc tots els ingredients...Visca el "PICOTEO"
ResponEliminaLa textura obtinguda convida a untar-hi el pa.
ResponEliminaSegur que no us en va sobrar gens.
Una abraçada
Mira, me l'apunto per quan torni, que tinc uns quants sopars a la fresca cerdana programats.
ResponEliminaPtnts
Glòria
Quina costum més xula. M'agrada molt el ajoblanco i presentar-lo com tu, és per a gaudir.
ResponEliminaBesets.
Sopar a la fresca amb els veins, bon plan!
ResponEliminaJo no sóc massa d'all, però deu quedar suau, no?
Petonets